Prancūzijos energetikos įmonių vadovai jau dabar paragino nedelsiant pradėti taupyti energiją

Vartotojai turėtų nedelsdami pradėti mažinti energijos suvartojimą, sekmadienį paragino trijų didžiųjų Prancūzijos energetikos įmonių vadovai, perspėdami apie socialinę įtampą kitą žiemą, jei atsargos nebus papildytos.

Vartotojai turėtų nedelsdami pradėti mažinti energijos suvartojimą, sekmadienį paragino trijų didžiųjų Prancūzijos energetikos įmonių vadovai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vartotojai turėtų nedelsdami pradėti mažinti energijos suvartojimą, sekmadienį paragino trijų didžiųjų Prancūzijos energetikos įmonių vadovai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2022, 10:25 AM, atnaujinta Jun 27, 2022, 10:26 AM

„Pastangos turi būti neatidėliotinos, kolektyvinės ir didžiulės“, – savaitraščio JDD straipsnyje paragino „TotalEnergies“ vadovas Patrickas Pouyanne, EDF vadovas Jeanas-Bernardas Levy ir ENGIE vadovė Catherine MacGregor.

Šis raginimas nuskambėjo po to, kai Prancūzijos vyriausybei šią savaitę pareiškė sieksianti, kad jos gamtinių dujų atsargos būtų visiškai sukauptos iki rudens, Europos šalims rengiantis galimam tiekimo nutraukimui iš pagrindinės tiekėjos Rusijos, užsitęsus karui Ukrainoje.

Be to, Prancūzija ketina statyti plaukiojantį terminalą, kad galėtų gauti laivais atgabenamų dujų.

Straipsnyje trys energetikos įmonių vadovai teigė, kad Europoje energijos gamybą dar labiau stabdo dėl sausros sumažėjusi hidroelektrinių gamyba. „Dėl šių sunkumų kylančios energijos kainos kelia grėsmę mūsų socialinei ir politinei struktūrai ir pernelyg stipriai veikia šeimų perkamąją galią, – teigė jie ir pridūrė: „Geriausia energija yra ta, kurios nenaudojame“.

Pasak jų, „kiekvienas vartotojas ir kiekviena įmonė privalo keisti savo įpročius ir nedelsiant apriboti energijos suvartojimą, nesvarbu, ar tai būtų elektros, dujų ar naftos produktai“.

Gamtinių dujų atsargų papildymas vasarą yra prioritetas, kaip ir „nacionalinio energijos švaistymo panaikinimas“, sakė jie.

Prancūzija yra mažiau priklausoma nuo rusiškų dujų nei kaimynė Vokietija, nes beveik 70 proc. savo elektros poreikių tenkina iš branduolinės energijos.

Visgi Tarptautinės energetikos agentūros (TEA) teigimu, Prancūzija turi paspartinti mažai anglies dioksido į aplinką išskiriančių energijos technologijų ir energijos vartojimo efektyvumo sprendimų diegimą, jei nori pasiekti savo energetikos ir klimato tikslus.

Prancūzijai ypač reikia „tvaresnės ir nuoseklesnės politikos“, kad būtų sukurtos alternatyvos iškastiniam kurui, pavyzdžiui, vėjo ir saulės energijai, nurodė TEA.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.