Atsisakius mokėti dividendus „Gazprom“ akcijos nuvertėjo ketvirtadaliu

Rusijos dujų gigantui „Gazprom“, kurio kontrolinis akcijų paketas priklauso valstybei, nusprendus dividendų už 2021 metus nemokėti, jo akcijų kursas Maskvos biržoje ketvirtadienį krito ketvirtadaliu, skelbia Vokietijos visuomeninė transliuotoja „Deutsche Welle“.

Anksčiau „Gazprom“ planavo dividendams už 2021-uosius skirti 1,244 trln. rublių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Anksčiau „Gazprom“ planavo dividendams už 2021-uosius skirti 1,244 trln. rublių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 30, 2022, 3:33 PM

Popietinėje sesijoje už „Gazprom“ akcijas buvo mokama 24,4 proc. mažiau nei baigiantis trečiadienio prekybos sesijai, o per pirmąją ketvirtadienio prekybos sesijos dalį kritimas kelis kartus buvo viršijęs 30 procentų.

Vienos likvidžiausių Rusijos bendrovių akcijų nuvertėjimas nusmukdė visą šalies akcijų rinką iki žemumų, fiksuotų prieš du mėnesius. Maskvos biržos indeksas krito beveik 6 proc., o indeksas RTS – apytikriai 5 procentais.

„Akcininkai nusprendė, kad susiklosčius tokiai padėčiai, kokia ji yra dabar, netikslinga mokėti dividendus už 2021 metus. Dabartiniai „Gazprom“ prioritetai – investicijų programos įgyvendinimas, įskaitant Rusijos regionų dujofikavimą, ir pasirengimas artėjančiai žiemai. Ir neabejotinai privalome būti pasirengę mokesčių padidintais tarifais mokėjimui“, – pareiškė „Gazprom“ valdybos pirmininko pavaduotojas Familas Sadygovas.

Anksčiau „Gazprom“ planavo dividendams už 2021-uosius skirti 1,244 trln. rublių.

Sprendimą nemokėti dividendų už praėjusius metus priėmė ir didžiausias Rusijos komercinis bankas – valstybės kontroliuojamas „Sberbank“, o naftos pramonės milžinė „Rosneft“, kurio pagrindinė dalininkė taip pat yra valstybė, dėl dividendų spręs vėliau ketvirtadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.