Inicijuojamas „Inter RAO Lietuvos“ bankrotas

Rusijos energetikos milžinės „Inter RAO“ kontroliuojamos grupės „Inter RAO Lietuva“ kreditoriai ketvirtadienį susirinkime nusprendė inicijuoti neteisminį bendrovės bankrotą.

Inter RAO.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Inter RAO.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 30, 2022, 9:19 PM

Apie tai „Inter RAO Lietuva“ ketvirtadienio vakarą pranešė per Varšuvos vertybinių popierių biržą.

Bendrovės bankroto administratoriumi paskirtas Įmonių bankroto administravimo ir teisinių paslaugų biuras, o administratoriaus įgaliotu atstovu – Aurimas Valaitis.

Reikalavimus bankrutuojančiai įmonei jos kreditoriai gali pateikti iki rugpjūčio 1 dienos.

FNTT dar kovo viduryje pranešė apie apribotas „Inter RAO Lietuvos“ galimybes atlikti bankų operacijas, o gegužę ji pranešė, kad dėl sąsajų su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu įšaldytos ne tik įmonės lėšos, bet ir akcijos.

Kovą ir vėliau „Inter RAO Lietuva“ tikino neturinti informacijos apie areštuotas sąskaitas, o gegužės pabaigoje įmonė per Varšuvos biržą pareiškė kategoriškai nesutinkanti su FNTT aiškinimu, kad ją kontroliuoja Rusijos prezidentas, ir teigė sieksianti panaikinti FNTT informaciją bei jos pagrindu priimtus sprendimus.

Baltijos šalys gegužės 22-ąją sustabdė prekybą „Inter RAO Lietuvos“ tiekiama rusiška elektra. Tai padaryta po to, kai sprendimą stabdyti prekybos sandorius gegužės 20 dieną priėmė biržos operatorė „Nord Pool“.

Be to, Baltijos šalių elektros perdavimo sistemos operatorės nuo birželio 1-osios atsisakė sistemos balansavimo paslaugų, kurias teikė „Inter RAO Lietuva“.

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) ketvirtadienį panaikino „Inter RAO Lietuvos“ elektros eksporto, importo bei nepriklausomo tiekėjo licencijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.