Dėl streiko atšaukta pusšimtis „Ryanair“ skrydžių į Ispaniją iš jos

Ketvirtadienį daugiau kaip 50 „Ryanair“ skrydžių į Ispaniją ir iš jos buvo atšaukta, o per 300 kitų atidėti dėl šios aviakompanijos skrydžių palydovų streiko.

Ketvirtadienį daugiau kaip 50 „Ryanair“ skrydžių į Ispaniją ir iš jos buvo atšaukta, o per 300 kitų atidėti dėl šios aviakompanijos skrydžių palydovų streiko.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ketvirtadienį daugiau kaip 50 „Ryanair“ skrydžių į Ispaniją ir iš jos buvo atšaukta, o per 300 kitų atidėti dėl šios aviakompanijos skrydžių palydovų streiko.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-01 08:47

„Ryanair“ darbuotojų Ispanijoje profesinė sąjunga USO pranešė, jog dėl streiko labiausiai nukentėjo susisiekimas per Barselonos ir Malagos oro uostus.

Nors „Ryanair“ tvirtino, kad visi numatyti reguliarūs skrydžiai vyks, kai kuriuose oro uostuose „nepavyko sukviesti visų įgulų“, skelbia USO.

„Įgulų nariai, kurie nebuvo iškviesti, prisijungė prie streiko, o tie, kurie buvo iškviesti, atvyko į oro uostus, tačiau jų nepakako skrydžiams vykdyti“, – teigiama USO pranešime.

Ispanijoje, kur „Ryanair“ yra įdarbinusi apie 1,9 tūkst. skrydžių palydovų, jų streikas paveikė 10 aviakompanijos bazių, turėtų tęstis iki liepos 2-osios.

Airijos pigių skrydžių bendrovės darbuotojai, reikalaujantys geresnių darbo sąlygų, birželio 24-ąją pradėjo parengiamąjį pirminį trijų dienų streiką, per kurį buvo atšaukti 129 skrydžiai.

„Ryanair“ yra daugiausia keleivių Ispanijos rinkoje skraidinanti oro vežėja, siūlanti daugiau kaip 650 maršrutų į 27 oro uostus.

Jos darbuotojų streikai taip pat vyksta Portugalijoje, Belgijoje, Italijoje ir Prancūzijoje, reikalaujant gerbti darbo teisę ir mokėti didesnius atlyginimus.

Penktadienį „Ryanair“ konkurentės „EasyJet“ darbuotojai taip pat pradės streikuoti pirmąjį iš trijų numatytų liepos mėnesio savaitgalių, reikalaudami vienodų darbo sąlygų su kolegomis iš daugumos kitų Europos aviakompanijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.