Prie įsipareigojimų neįvykdžiusių įmonių prisijungė dar viena Kinijos NT vystytoja

Kinijos nekilnojamojo turto vystytoja „Shimao Group“ pranešė sekmadienį neįvykdžiusi skolinių įsipareigojimų, susijusių su 1 mlrd. JAV dolerių vertės obligacijų emisija.

Kinijos NT vystytojų sunkumus didina tai, kad būsto pirkėjai veržiasi diržus dėl ekonomikos perspektyvų neapibrėžtumo.<br>Peggy_Marco/pixabay.com nuotr.
Kinijos NT vystytojų sunkumus didina tai, kad būsto pirkėjai veržiasi diržus dėl ekonomikos perspektyvų neapibrėžtumo.<br>Peggy_Marco/pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 4, 2022, 11:20 AM

Tai vienas didžiausių tokių įsipareigojimų nevykdymų šiais metais šalies nekilnojamojo turto sektoriuje, susidūrusiame su dideliais sunkumais nuo tada, kai 2020 metais institucijos ėmėsi griežtesnių išaugusių sektoriaus skolų ir siautėjančių spekuliacijų kontrolės priemonių.

Tokios statybos milžinės kaip „Evergrande“ ir „Sunac“ viena po kitos pranešė apie problemas vykdant palūkanų mokėjimus ir suskubo iš naujo derėtis su kreditoriais.

NT sektoriaus krizė sukėlė nerimą, kad jos padariniai išplis į platesnę ekonomiką.

Sekmadieninis „Shimao“ pranešimas apie neįvykdytus mokėjimus tapo dar vienu smūgiu.

Pateikdama paraišką Honkongo vertybinių popierių biržai, į kurios sąrašus yra įtraukta įmonė, „Shimao“ teigė, kad dėl „reikšmingų Kinijos nekilnojamojo turto sektoriaus makroaplinkos pokyčių nuo 2021 metų antrosios pusės ir COVID-19 poveikio“ įmonė susidūrė su ženkliais pardavimų sumažėjimais.

Įmonė pridūrė, kad mėgino derėtis dėl refinansavimo ir kitų krizės sprendimo priemonių, tačiau negalėjo atlikti kai kurių mokėjimų dėl „iššūkių“ keliančių rinkos sąlygų.

„Shimao“ teigė negavusi reikalavimų iš kreditorių dėl pagreitinto skolų grąžinimo, o skolintojai nurodė, kad šiuo metu nesiims vykdymo veiksmų.

„Shimao“ stato gyvenamąsias, viešbučių, biurų ir komercines patalpas Kinijoje. Jos projektai vykdomi didžiuosiuose miestuose, tokiuose kaip Pekinas ir Šanchajus.

Remiantis „Bloomberg News“, įmonė užėmė 14-ą vietą pagal dydį Kinijoje, vertinant pagal praėjusiais metais susitraukusius pardavimus.

Kinijos NT vystytojų sunkumus didina tai, kad būsto pirkėjai veržiasi diržus dėl ekonomikos perspektyvų neapibrėžtumo.

Viena bendrovė rytiniame Nankino mieste pareiškė, kad iš vietos ūkininkų priims sunkvežimius arbūzų kaip pradinę įmoką, praneša Kinijos žiniasklaida.

„Užkratas išplito iš „Evergrande“ į „Sunac“, o dabar ir į „Shimao“, – pažymėjo „Bloomberg Intelligence“ analitikė Kristy Hung.

„Tai kelia mūsų susirūpinimą, kad skolų krizės mastas viršija bet kurio rinkos stebėtojo įsivaizdavimą“, – pridūrė ji.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.