D. Medvedevas gąsdina Japoniją – grasina palikti be naftos ir dujų

Japonijos vyriausybė informuota apie Rusijos saugumo tarybos pirmininko pavaduotojo Dmitrijaus Medvedevo pareiškimus, kad Japonija gali likti be naftos ir dujų iš Rusijos, bet jų nekomentuoja.

D.Medvedevas.<br>klimkin/pixabay.com nuotr.
D.Medvedevas.<br>klimkin/pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 6, 2022, 11:19 AM

Tai trečiadienį per spaudos konferenciją pareiškė Japonijos ministrų kabineto generalinio sekretoriaus pavaduotojas Seiji Kihara.

„Mes informuoti apie šiuos pareiškimus, bet aš susilaikyčiau nuo komentarų“, – sakė jis.

S.Kihara taip pat pranešė, kad Tokijui žinoma apie Rusijos pasiūlymus pereiti prie atsiskaitymų už dujų, taip pat ir suskystintųjų gamtinių dujų, tiekimą rubliais. „Mes aiškinamės detales šiuo klausimu“, – teigė jis.

Rusijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas antradienį pareiškė, kad jokie sprendimai šiuo klausimu nebuvo priimti.

D.Medvedevas antradienį savo „Telegram“ kanale komentavo Japonijos premjero Fumio Kishidos pareiškimus apie planus per pusę sumažinti rusiškos naftos kainą. Anot D.Medvedevo, naftos rinkoje bus mažiau, o jos kaina „viršys prognozuojamą astronominę kainą – 300–400 dolerių“. „O štai Japonija neturės nei naftos, nei dujų iš Rusijos. Kaip ir galimybės dalyvauti projekte dėl suskystintųjų gamtinių dujų „Sachalinas-2“. Arigato! (Ačiū!)“ – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.