Norvegijoje po streikų atnaujinamas naftos ir dujų gavybos įmonių darbas

Norvegijos energetikos milžinė „Equinor“ trečiadienį paskelbė, kad vyriausybei įsikišus ir sustabdžius streiką, galėjusį daugiau kaip perpus sumažinti gamtinių dujų eksportą, darbas trijuose naftos ir dujų telkiniuose buvo atnaujintas.

Norvegijoje antradienį trijų naftos ir dujų gavybos įmonių darbuotojai dėl nepasitenkinimo atlyginimų dydžiais pradėjo streiką.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Norvegijoje antradienį trijų naftos ir dujų gavybos įmonių darbuotojai dėl nepasitenkinimo atlyginimų dydžiais pradėjo streiką.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 6, 2022, 4:08 PM

„Praėjusį vakarą vyriausybė pasiūlė privalomą arbitražą šiam darbo ginčui išspręsti“, – sakoma „Equinor“ pareiškime.

„Netrukus po to prasidėjo darbas saugiai gavybai streiko paveiktose įmonėse atnaujinti. Visuose telkiniuose darbas visa apimtimi turėtų būti atnaujintas per porą dienų“, – pridūrė kompanija.

Norvegijoje antradienį trijų naftos ir dujų gavybos įmonių darbuotojai dėl nepasitenkinimo atlyginimų dydžiais pradėjo streiką. Viena šios industrijos grupė įspėjo, kad jei streikai išplis, norvegiškų gamtinių dujų eksportas iki savaitės pabaigos gali sumažėti 56 procentais.

Streikas buvo surengtas dėl Rusijos invazijos Ukrainoje ir Maskvai paskelbtų sankcijų smarkiai išaugus energijos kainoms.

Pagal Norvegijos įstatymus vyriausybė gali priversti darbo ginčo šalis kreiptis į darbo užmokesčio tarybą, o ji turi priimti sprendimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.