Lietuvoje darbą rado daugiau nei trečdalis darbingo amžiaus pabėgėlių iš Ukrainos

Lietuvoje darbą rado 13,2 tūkst. karo pabėgėlių iš Ukrainos – tai sudaro daugiau nei trečdalį iš šios šalies atvykusių darbingo amžiaus žmonių, praneša Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Lietuvoje darbą rado 13,2 tūkst. karo pabėgėlių iš Ukrainos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lietuvoje darbą rado 13,2 tūkst. karo pabėgėlių iš Ukrainos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2022, 9:23 AM

Ministerijos duomenimis, šiuo metu į Lietuvą yra atvykę daugiau nei 58,2 tūkst. ukrainiečių, iš kurių per 33,1 tūkst. – darbingo amžiaus.

Daugiausia ukrainiečių dirba didžiuosiuose šalies miestuose: Vilniuje – 4,2 tūkst. (32 proc. įsidarbinusiųjų po karo Ukrainoje pradžios), Kaune – 1,9 tūkst. (14 proc.) , Klaipėdoje – 1,5 tūkst. (12 proc.).

Ministerijos teigimu, taip pat daugėja įsidarbinusių Alytaus miesto, Kauno ir Vilniaus rajonų, Šiaulių miesto, Druskininkų, Palangos, Elektrėnų, Visagino, savivaldybėse.

Užimtumo tarnyba šiuo metu yra padėjusi įsidarbinti beveik 7,9 tūkst. Ukrainos karo pabėgėlių.

Aukštos kvalifikacijos reikalaujančiuose darbuose dirba per 1 tūkst. arba 8 proc. karo pabėgėlių iš Ukrainos. Iš jų 68 dirba sveikatos specialistais (gydytojais, veterinarais, slaugos specialistais ir kt.), 123 – mokymo specialistais (mokytojais, mokslo darbuotojais ir kt.), 73 – IT ir ryšių specialistais, 117 – fizinių mokslų ir inžinerijos specialistais, 54 – jaunesniaisiais sveikatos specialistais.

Vidutinės kvalifikacijos reikalaujančiuose darbuose dirba 8,4 tūkst. (64 proc.).

Didžioji dalis darbdavių ukrainiečius įdarbina neterminuotai. Užimtumo tarnyboje šiuo metu yra užsiregistravę beveik 6 tūkst. darbo ieškančių žmonių iš Ukrainos.

Ukrainiečiai Lietuvoje sumokėjo 10,7 mln. eurų mokesčių, vien per birželį sumokėta daugiau nei 4,2 mln. eurų.

Lietuvoje dirbančių ukrainiečių mėnesiniai atlyginimai, priklausomai nuo darbo pobūdžio nuo minimalios mėnesinės algos iki beveik 2 tūkst. eurų. Vidutinė Lietuvoje dirbančių ukrainiečių alga „ant popieriaus“ birželį siekė apie 1032 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.