Britų „Aura Power“ į 375 MW saulės parką Ignalinoje investuos 300 mln. eurų

Britų kompanija „Aura Power Developments“ Ignalinos rajone įrengs 375 megavatų (MW) galios saulės elektrinių parką. Į 600 hektarų teritorijoje įgyvendinamą projektą iki 2025 metų pabaigos ketinama investuoti apie 300 mln. eurų, pirmadienį pranešė įmonė.

Saulės kolektoriai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Saulės kolektoriai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2022, 11:41 AM

Atsiradus galimybei, „Aura Power“ Lietuvoje domintų ir elektros saugojimo – akumuliatorių projektai.

Pasak pranešimo, pasirašiusi ketinimų protokolą su Lietuvos perdavimo sistemos operatore „Litgrid“ bei sumokėjusi 5,625 mln. eurų užstatą „Aura Power“ jau atlieka paruošiamuosius darbus.

Pasak „Aura Power“ partnerės Lietuvoje „Rene Group“ vadovo Aisčio Radavičiaus, didžioji dalis parkui skirtos žemės nuomos sutarčių pasirašyta su vietos avių augintojais, kurie jo teritorijoje ir toliau galės ūkininkauti.

Parko generuojamos elektros turėtų pakakti maždaug 190 tūkst. Lietuvos namų ūkių.

Šiemet vasarį skelbta, kad „Aura Power Developments“ Marijampolės rajone 314,2 ha teritorijoje planuoja įrengti 92,5 MW galios saulės elektrinių parką, o į jį numatoma investuoti ne mažiau kaip 60 mln. eurų. Statybas numatoma pradėti 2023 ir 2024 metų sandūroje.

Registrų centro duomenimis, „Aura Power Developments“ Lietuvoje įregistruota 2020 metų sausį. Jos vienintelė akcininkė – JK įmonė „Aura Power Developments Ltd“.

2013 metais įkurta didelė saulės fotovoltinių (PV) ir elektros energijos kaupimo įrenginių projektų vystymo kompanija turi projektų Jungtinėje Karalystėje, Airijoje, Italijoje, Portugalijoje, Ispanijoje, Kanadoje, JAV ir Lietuvoje.

Kompanijos projektų portfelis visame pasaulyje siekia 12 tūkst. MW.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.