Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmams – beveik 400 tūkstančių eurų finansavimas projekto „Eksporto plėtra“ įgyvendinimui

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai inicijavo projektą „Eksporto plėtra“, kurio pagrindinis tikslas – ir toliau skatinti labai mažas, mažas ir vidutines įmones ieškoti naujų užsienio rinkų bei plėsti esamas. Projekto įgyvendinimui skirtas beveik 400 tūkstančių eurų finansavimas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų.

Projekto metu bus organizuojami grupiniai Lietuvos įmonių ir jų produkcijos pristatymai trijose tarptautinėse parodose ir septyniose verslo misijose.<br>Pexels.com nuotr.
Projekto metu bus organizuojami grupiniai Lietuvos įmonių ir jų produkcijos pristatymai trijose tarptautinėse parodose ir septyniose verslo misijose.<br>Pexels.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2022, 11:32 AM

„Lietuvos verslo ateities perspektyvos yra stipriai susijusios su prekių ir paslaugų eksportu. Galimybė eksportuoti produkciją daugeliui įmonių padeda ne tik išsilaikyti rinkoje, bet ir didinti gamybos ir prekybos apimtis, išlaikyti ir kurti naujas darbo vietas.

Rūmai atstovauja smulkų ir vidutinį verslą, padeda mažoms ir labai mažoms įmonėms rasti partnerius užsienio ir vietos rinkose.

Šis projektas suteiks galimybę Lietuvos verslui dalyvauti parodose ir užsienio verslo misijose“, – sako Dr. Almantas Danilevičius, Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinis direktorius.

Projekto metu bus organizuojami grupiniai Lietuvos įmonių ir jų produkcijos pristatymai trijose tarptautinėse parodose ir septyniose verslo misijose Pietų Korėjoje, Singapūre, Japonijoje, JAV, Prancūzijoje, Italijoje, Vokietijoje. Projekto veiklų įgyvendinimo pabaiga – 2023 rugpjūčio 31.

„Pagrindinė projekto tikslinė grupė – Lietuvos įmonės, todėl už projekto rezultatų tęstinumą (užmegztų kontaktų palaikymą, naujų eksporto rinkų plėtrą, eksporto didinimą, verslo plėtrą) ir bus atsakingos jame dalyvavusios įmonės.

Tuo tarpu VPPAR užtikrins duomenų apie projekto pasiekimus rinkimą ir rezultatų tęstinumą. ES paramos dėka išaugsiančios įmonių apyvartos ir darbo našumas įgalins investicijas ateityje nukreipti į naujų pardavimų kanalų kūrimą Lietuvoje, ES šalyse bei kitose valstybėse, į profesionalią vadybos ir techninės specialistų komandos rengimą ir plėtrą“, – sako Rūmų projektų valdymo skyriaus vadovė Jolanta Lapinskaitė-Vaitulionienė, kuri yra ir jungtinio eksporto bei jungtinio KKI eksporto projektų vadovė.

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai veikia pagal LR prekybos, pramonės ir amatų rūmų įstatymą nuo 1993 metų.

Pasitelkdami šiuolaikinę vadybą, technologijas ir žmogiškąsias kompetencijas, Rūmai siekia tapti viena iš pažangiausių, stipriausių, lyderiaujančių verslo ir mokslo bendruomenių Lietuvoje.

Be atstovavimo verslui, Rūmai įmonėms eksportuotojoms išduoda prekių kilmės sertifikatus, liudijančius prekių kilmę, konsultuoja brūkšninių kodų klausimais, išduoda force majeure pažymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.