Kauno oro uoste bus įrengta daugiau vietų orlaiviams

Kauno oro uoste planuojama išplėsti šiaurinį peroną, įrengiant papildomas vietas lėktuvams ir variklių bandymui. Jį išplėtus orlaivių stovėjimo vietų skaičius padidėtų 1,5 karto, trečiadienį pranešė Lietuvos oro uostai.

Kauno oro uostas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno oro uostas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-13 10:51

Lietuvos oro uostų infrastruktūros ir operacijų departamento vadovas Arnas Dūmanas sako, kad tai leis sumažinti stovėjimo aikštelių apkrovimą, priimti ir statyti daugiau orlaivių, o tai gerins operacijų saugą.

„Taip pat galėsime užtikrinti saugius orlaivių variklių bandymus specialiai pritaikytose aikštelėse. Be to, plėtodami šiaurinį peroną geriname galimybes ir veiklos apimtis su NATO pajėgomis, kurių vykdomų skrydžių Kauno oro uoste tikrai gausu“, – pranešime teigė A.Dūmanas.

Šiuo metu Kauno oro uosto perone yra 24 stovėjimo aikštelės, pritaikytos įvairiems orlaiviams. Jį išplėtus jame tilptų daugiausia 36 orlaiviai.

Šiaurinio perono plėtros projektą už 89 tūkst. eurų rengia bendrovė „Kelprojektas“, o statybos darbus ketinama pradėti kitų metų antrąjį-trečiąjį ketvirtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.