Kriptoįmonės vadovas: nemanau, kad virtualių valiutų kainos imtų augti, kol nebus sustabdytas infliacijos augimas

Viena iš pagrindinių daugelio kriptovaliutų nuvertėjimo priežasčių yra bendra recesijos rizika ir pasikeitusios finansų rinkos dalyvių nuotaikos, tikina „Crypto economy organisation“ valdybos narys Andrius Bartminas. Pasak jo, apie tai, kad įkaitusi finansų rinka gali patirti nuosmukį, jau buvo kalbama gerą pusmetį.

Kriptovaliutos.<br>Unsplash.com nuotr.
Kriptovaliutos.<br>Unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2022, 2:35 PM

„Rinka buvo persisotinusi, atsirado vis naujų nevertingų projektų, tokenų, kurių vertė pakankamai miglota, ir rinka vis tiek iš inercijos investavo, prekiavo. Po tokio rinkos perkaitimo vis tiek vyksta cikliškumas ir atšalimas“, – trečiadienį „Delfi“ televizijai teigė A.Bartminas.

Panašios pozicijos laikosi ir įmonės „MEV Capital“ vykdomasis direktorius Gytis Trilikauskis, pažymintis, kad kriptovaliutų nuosmukiui įtaką turėjo ir JAV centrinio banko sprendimas didinti bazines palūkanų normas.

„Nepasikeitus monetarinei politikai, nesustabdžius infliacijos augimo, nemanau, kad kriptovaliutų situacija kažkaip reikšmingai pasikeistų“, – svarstė G.Trilikauskis.

„Manau, kad visų pirma reikia sustabdyti energijos kainų kilimą, kovoti su infliacija. Nes žmonės tiesiog negali investuoti savo turto į kažkokius finansinius instrumentus, kai jiems reikia galvoti, ar jie sugebės sumokėti už šildymą žiemos metu“, – pridūrė G.Trilikauskis.

Antradienį bitkoino kaina nukrito dar 2,13 proc., iki 19 tūkst. 975,75 JAV dolerių už vienetą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.