Vienas judriausių pasaulio oro uostų žengė neįprastą žingsnį – oro linijų prašo riboti bilietų pardavimus

Vienas judriausių pasaulio oro uostų – Londono Hitrou – žengė neįprastą žingsnį ir paprašė oro linijų bendrovių šią vasarą nebeparduoti bilietų išvykstamosioms kelionėms.

 Hitrou oro uostas.<br>jstarj/pixabay.com nuotr.
 Hitrou oro uostas.<br>jstarj/pixabay.com nuotr.
Hitrou oro uostas. <br>Nick Fewings/unsplash.com nuotr.
Hitrou oro uostas. <br>Nick Fewings/unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 13, 2022, 12:56 PM

To prisiėjo prašyti, nes dėl darbo jėgos stygiaus ir didžiulės paklausos, susidariusios po dvejus metus trukusių pandemijos padarinių, Hitrou riboja keleivių skaičių. Pranešama, kad per dieną bus aptarnaujama iki 100 tūkst. keliaujančiųjų.

Tokia tvarka galios mažiausiai iki rugsėjo 11 d.

Oro uosto generalinis direktorius Johnas Hollandas-Kaye'us apie šį „sunkų sprendimą“ paskelbė atvirame laiške keleiviams: „Per pastarąsias kelias savaites, kai išvykstančiųjų keleivių skaičius reguliariai viršijo 100 tūkst. per dieną, pradėjome pastebėti laikotarpius, kai aptarnavimas smunka iki nepriimtino lygio. Mūsų kolegos deda visas pastangas, kad kuo daugiau keleivių išvyktų, tačiau negalime rizikuoti jų pačių saugumu ir gerove.“

Daugelis oro transporto bendrovių stengiasi sumažinti per Hitrou oro uostą vykstančių keleivių skaičių, rašo „cnn.com“. Tačiau J.Hollandas-Kaye'us teigė, kad naujausia Hitrou prognozė rodo, jog jau parduotas perteklinis vietų skaičius, todėl oro linijų bendrovės turi nutraukti bilietų platinimą.

Nepaisant dedamų pastangų, vasarą kasdien iš Hitrou išvykstančių keleivių skaičius vidutiniškai sieks 104 tūkst. – kasdien 4 tūkst. daugiau nei turėtų būti.

2018 m. kasdien per Hitrou oro uostą keliaudavo beveik 220 tūkst. keleivių.

Jei jau turite bilietą skrydžiui į Hitrou, jums nieko nereikia daryti. Kelionė vyks, kaip planuota. Jei kas keisis, su jumis susisieks oro vežėja. Prieš vykdami į oro uostą sekite savo el. pašto ir SMS pranešimus ir tikrinkite oro linijų programėlę arba interneto svetainę.

Internetinės kelionių agentūros „Hopper“ atlikta analizė parodė, kad šiuo metu daugiausiai vėluoja Briuselio (Belgija), Frankfurto (Vokietija) tarptautinis ir Eindhoveno (Nyderlandai) oro uostai, tačiau ši problema plačiai paplitusi visame Vakarų pasaulyje.

Kaip šiomis dienomis atrodo Hitrou oro uostas, galite pamatyti čia:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.