Užsienio kompanijos vilties nebeturi – rusai negrąžinę daugiau nei 400 joms priklausančių lėktuvų

Rusijos oro linijos vis dar negrąžino daugiau kaip 400 užsienyje išsinuomotų keleivinių lėktuvų. Trečiadienį, liepos 13 d., laikraštis „The Washington Post“ pranešė, kad iš 515 išnuomotų orlaivių po to, kai buvo įvestos sankcijos Rusijai dėl karo Ukrainoje, savininkams pavyko susigrąžinti tik apie 80.

Prasidėjus karui Ukrainoje, Rusijos aviacijos sektoriui buvo įvestos precedento neturinčios sankcijos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Prasidėjus karui Ukrainoje, Rusijos aviacijos sektoriui buvo įvestos precedento neturinčios sankcijos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 17, 2022, 9:23 AM

Pasak laikraščio, dauguma lizingo bendrovių mano, kad susigrąžinti savo orlaivių taip ir nebegalės, kaip ir Rusijos oro transporto bendrovėms išnuomotų orlaivių variklių. Kelionių pramonės duomenis analizuojančios kompanijos „Cirium Holding“ duomenimis, pretenzijų, pateiktų Rusijos oro vežėjoms dėl negrąžintų lėktuvų, suma jau pasiekė 10 mlrd. JAV dolerių.

Kaip rašo dw.com, prasidėjus karui Ukrainoje, Rusijos aviacijos sektoriui buvo įvestos precedento neturinčios sankcijos. Be to, kad buvo uždaryta Europos, taip pat JAV ir kelių kitų šalių oro erdvė, uždrausta nuomoti ir parduoti orlaivius ir atsargines dalis Rusijos bendrovėms, beveik visiškai uždrausta atlikti orlaivių iš Rusijos techninę priežiūrą.

Rusija neatmetė galimybės, kad artimiausiu metu bus priversta išmontuoti senesnius užsienio orlaivius, kad galėtų pailginti kitų lėktuvų eksploatavimo laiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.