Per Lietuvą kursuos papildomas keleivinis traukinys Maskva–Kaliningradas

Per Lietuvą nuo ketvirtadienio kursuos papildomas – ketvirtas traukinys iš Rusijos į Kaliningradą, BNS patvirtino „Lietuvos geležinkeliai“ (LTG).

Traukinys.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Traukinys.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2022, 3:37 PM, atnaujinta Jul 19, 2022, 4:15 PM

„Tai yra standartinio tarptautinio metinio tvarkaraščio traukinys. Jo reisai buvo įtraukti į metinių traukinių tvarkaraštį, patvirtintą praėjusių metų pabaigoje, tačiau prasidėjus COVID-19 pandemijai ir sumažėjus keleivių srautams, šio traukinio reisai buvo sustabdyti, o dabar bus atnaujinti nuo liepos 21 dienos“, – BNS teigė LTG atstovė Laura Gabrilavičiūtė.

Pasak jos, traukinys kursuos tris kartus per savaitę

Portalas rzd-partner.ru skelbia, kad tranzitu per Lietuvą vykstančio traukinio keleiviai nebus įlaipinami ar išlaipinami – numatomi tik techniniai sustojimai.

Kenos, Kybartų stotyse tikrinami keleivių dokumentai, o jose ir Vilniaus geležinkelio stočių peronuose (Vilniuje tranzitiniai traukiniai taip pat trumpam sustoja) veikia Rusijos karo prieš Ukrainą žiaurumus iliustruojančių nuotraukų parodos.

Šiuo metu iš Rusijos per Lietuvą į Kaliningradą kursuoja trys reguliarūs keleiviniai traukiniai: Maskva–Kaliningradas (kasdien), Sankt Peterburgas–Kaliningradas (4 kartus per savaitę), Adleris–Kaliningradas (kas antrą dieną).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.