„Pigu.lt“: batutai toliau spyruokliuoja ant pandeminės pardavimų bangos, rekordas – Estijoje

Prekybos centras internete „Pigu.lt“ Lietuvoje fiksuoja iki šiol neslūgstantį batutų pardavimų bumą, kilusį 2020-ųjų karantino dėl COVID-19 sąlygomis. Ši prekybos tendencija stebima visose Baltijos šalių rinkose, kuriose veikia „PHH Group“ valdomi e. prekybos centrai. Rekordiškai daug batutų įsigyjama Estijoje – grupei priklausiančiame e. prekybos centre „Kaup24.ee“ ir e. parduotuvėje „Hansapost.ee“.

Lietuvos pirkėjai 2020 metais įsigijo daugiau nei 1000, 2021-aisiais – beveik 1200 batutų.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Lietuvos pirkėjai 2020 metais įsigijo daugiau nei 1000, 2021-aisiais – beveik 1200 batutų.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
„Pigu.lt“ pardavimų vadovė Kristina Liškauskaitė.
„Pigu.lt“ pardavimų vadovė Kristina Liškauskaitė.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-07-20 14:22

Lietuvos pirkėjai 2020 metais įsigijo daugiau nei 1000, 2021-aisiais – beveik 1200 batutų. Šiais metais per septynis mėnesius „Pigu.lt“ pardavė jau beveik 900 batutų.

„Įsigaliojus karantino apribojimams, ženkliai išaugo poreikis prekių, kurios praturtina laisvalaikį namuose ir sodybose. Pastebime, kad individualių namų kiemuose įprastai statomų batutų populiarumas nenuslūgo iki pat šios dienos. Nors pandeminiai apribojimai baigėsi, bet jau dabar matyti, kad šie metai batutų „derliumi“ nenusileis praėjusiems visose Baltijos šalyse“, – sako „Pigu.lt“ pardavimų vadovė Kristina Liškauskaitė.

Estijoje batutų pardavimai – daugiau nei du kartus didesni nei Lietuvoje. Čia pirkėjai 2020 metais įsigijo virš 3300, 2021-aisiais – daugiau nei 2900 batutų. Šiais metais per 7 mėnesius „Kaup24.ee“ ir „Hansapost.ee“ klientai įsigijo virš 1800 batutų. Toks populiarumas siejamas su faktu, kad estai ir po karantino yra labiau nei lietuviai ir latviai linkę dirbti iš namų, įkurtų užmiestyje.

„Milžiniškas batutų populiarumas Estijoje – gera žinia ne tik šios šalies pardavėjams. Mūsų e. prekybos platforma pardavėjams leidžia pasiekti visų Baltijos šalių rinkas, todėl Estijoje batutais sėkmingai prekiauja ir Lietuvos, ir Latvijos verslininkai“, – teigia K.Liškauskaitė.

Daugiausia batutų parduodama 165–239 eurų kainų rėžyje, tarp pirkėjų populiariausi – 3 metrų skersmens batutai.

Pasak K.Liškauskaitės, auga ne tik batutų, bet ir kartu su jais įsigyjamų priedų, daugiausiai – apsauginių tinklų – pardavimai. „Vis daugiau klientų rūpinasi saugumu, o tai rodo augantį pirkėjų sąmoningumą. Neatsakingai naudojant batutą pasitaiko traumų, kurių tikimybę mažina apsauginiai tinklai ir kitos rekomenduojamos priemonės“, – pasakoja K.Liškauskaitė.

Moksliniais tyrimais įrodyta, kad mankšta ant batuto yra visapusiškai naudinga tiek vaikų, tiek ir suaugusiųjų fizinei ir psichinei sveikatai. Tai – efektyvus treniruočių būdas, nes, šokinėjant ant batuto, vienu metu krūvį patiria visi 638 žmogaus kūno raumenys.

Tarp pozityvių pokyčių, kuriuos gali lemti reguliari mankšta ant batuto, mokslininkai nurodo imuninės sistemos stiprinimą, kraujo spaudimo reguliavimą, atminties ir pusiausvyros gerinimą, svorio ir nugaros skausmų mažinimą.

„Pigu.lt“ priklauso didžiausiai Baltijos šalyse e. prekybos bendrovei „PHH Group“. Ji buvo suformuota „Pigu.lt“ susijungus su Suomijos prekybos milžine „Hobby Hall“.

„PHH Group“ valdo e. parduotuves ir prekybos platformas Suomijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje.

Grupės valdomose e. prekybos platformose prekiauja daugiau nei 4000 pardavėjų, asortimentą sudaro daugiau nei 2 mln. prekių.

Sesijų skaičius per metus siekia apie 150 milijonų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.