Lenkijos dujų saugyklos užpildytos beveik 100 proc.

Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis parlamente pareiškė, kad šalies vyriausybė, atsižvelgusi į Rusijos agresiją Ukrainoje ir Vladimiro Putino žaliavų politiką, pasirūpino dujų atsargomis.

Lenkija pasirūpino dujų atsargomis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lenkija pasirūpino dujų atsargomis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-22 14:14

„Nuo karo pradžios pradėjome pildyti savo dujų saugyklas ir jos šiuo metu užpildytos beveik 100 procentų. „Gaz System“ (Lenkijos magistralinių dujotiekių operatorės) direktorius vakar patikino, kad jos bus užpildytos net daugiau nei 100 proc., nes tai įmanoma, tai geologija...“, – pareiškė premjeras, kurį cituoja Lenkijos visuomeninis radijas.

Jis taip pat priminė, kad iki spalio 1 dienos, kaip planuojama, pradės veikti dujotiekis „Baltic Pipe“.

Be to, M.Morawieckis parlamentarams pareiškė, kad Lenkija turės anglių perteklių, nes jis iškėlė tokią užduotį valstybinėms bendrovėms ir, jai įvykdyti, Lenkijos kasyklose bus padidinta anglių gavyba.

Premjeras pažymėjo, kad Lenkijoje turi būti daugiau anglių negu reikia, kad būtų galima išgyventi atšiaurią žiemą, ir pridūrė, jog be vidaus gavybos bus toliau importuojamos anglys iš kitų šalių, išskyrus Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.