Vokietija perspėjo gyventojus: bus dvi labai sunkios žiemos, o tada – galutinė pergalė prieš Rusiją

Vokietijos valdžia tikisi, kad iki 2024 metų vasaros pavyks įgyti absoliučią nepriklausomybę nuo rusiškų dujų, tačiau tuo pačiu metu per ateinančias dvi žiemas gali susidurti su kuro trūkumo grėsme.

Dujos.<br>cang hai/Pexels nuotr
Dujos.<br>cang hai/Pexels nuotr
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2022, 7:17 AM

Taip pareiškė Vokietijos energetikos reguliavimo institucijos vadovas Klausas Mulleris, kurio žodžius cituoja BILD. Pašnekovas sakė, kad dujų talpyklos šiuo metu yra pripildytos 65 proc.

Tai daugiau nei ankstesnėmis savaitėmis, tačiau to nepakanka, kad žiemą būtų galima lengvai apsieti be dujų tiekimo iš Rusijos.

Mulleris pažymėjo, kad iš Rusijos pusės paskelbti techniniai darbai dėl dujotiekio „Nord Stream 1“ turėtų būti baigti ketvirtadienį, liepos 21 dieną. Dabar daug kas priklauso nuo to, ar Rusija atnaujins dujų tiekimą šiuo vamzdynu, ir kokiais kiekiais tą darys.

Mulleris taip pat sakė, kad Berlynas turėtų vykdyti savo bendrus įsipareigojimus kaimyninėms valstybėms, pavyzdžiui, tiekti dujas šių šalių medicinos įstaigoms, kad būtų užtikrinti jų energetiniai poreikiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.