Rusija grįžta į SSRS laikus – atidarys diplomatams skirtas specialias parduotuves, kuriose siūlys vakarietišką produkciją

Rusijoje bus atidarytos neapmuitinamos parduotuvės, kuriose diplomatams bus parduodamos vakarietiškos prekės, o tai daugeliui rusų primins liūdnai pagarsėjusias sovietmečiu veikusias „Beriozkos“ parduotuves.

Sankt Peterburgas, Rusija.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Sankt Peterburgas, Rusija.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-08-06 08:00

Planuojama, kad šios parduotuvės duris atvers jau rudenį. Jose žadama prekiauti importinėmis prekėmis, kurių įprastose Rusijos parduotuvėse rasti būtų sudėtinga, nes užsienio prekių ženklai dėl Rusijos pradėto karo Ukrainoje iš šalies bėga.

Ten bus galima rasti alkoholio, tabako gaminių, juvelyrinių dirbinių, kosmetikos, kvepalų ir saldumynų, taip pat išmaniųjų telefonų ir laikrodžių, pranešė Rusijos leidinys „Mediazona“. Visgi kol kas neaišku, ar tarp elektroninių prekių bus tokių produktų kaip „iPhone“, kurie į Rusiją tiesiogiai nebeimportuojami.

Norėdami įsigyti prekių klientai turės pateikti oficialų dokumentą, įrodantį, kad jie yra užsienio diplomatai, tarptautinės organizacijos darbuotojai arba jų šeimos nariai.

Be to, parduotuvėse bus galima atsiskaityti ne tik rubliais, bet ir doleriais ar eurais.

„Tai visiška SSRS!“ – rašė Sergejus Smirnovas, „Mediazona“ vyriausiasis redaktorius.

Neapmuitinamų prekių parduotuvės priklausys Rusijos užsienio reikalų ministerijos įsteigtai bendrovei ir kitam konkurso būdu atrinktam subjektui.

Šių parduotuvių idėja nėra nauja. Rusijos užsienio reikalų ministerija svarstė tokias vietas užsienio diplomatams atverti dar 2015 m., po to, kai Rusija uždraudė daugelio Europos šalių maisto produktų importą, kaip dalį savo atsakomųjų sankcijų paketo po Krymo aneksijos, teigia Rusijos naujienų agentūros.

Dar 2014 m. laiške, kurį gavo Rusijos naujienų svetainė Gazeta.ru, Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas teigė, kad parduotuvės padėtų sumažinti „finansinius nuostolius ir vėlavimus“, susijusius su prekių pristatymu užsienio diplomatinėms atstovybėms Rusijoje, pranešė Laisvosios Europos radijas.

Parengta pagal „The Guardian“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.