Viena oro bendrovė atnaujins skrydžius į Maskvą

Oro bendrovė „Wizz Air Abu Dhabi“ paskelbė atnaujinsianti skrydžius iš Abu Dabio (Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE)) į Maskvą, rašo cnn.com.

Oro bendrovė „Wizz Air Abu Dhabi“ paskelbė atnaujinsianti skrydžius iš Abu Dabio į Maskvą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Oro bendrovė „Wizz Air Abu Dhabi“ paskelbė atnaujinsianti skrydžius iš Abu Dabio į Maskvą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 11, 2022, 1:40 PM, atnaujinta Aug 11, 2022, 2:03 PM

Bilietai bus parduodami nuo spalio 3 d.

2019 m. gruodį įsteigta bendrovė yra Vengrijoje įsikūrusios vienos sparčiausiai Europoje augančių pigių skrydžių oro linijų bendrovės „Wizz Air“ dukterinė įmonė Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

„Wizz Air“ priklauso 49 proc. akcijų, o didžioji (51 proc.) akcijų dalis – valstybei priklausančiai bendrovei ADQ.

„Wizz“ turi dar vieną patronuojamąją įmonę – „Wizz Air UK“, kuri iš pradžių buvo įsteigta siekiant sušvelninti dėl „Brexit“ kylančias problemas.

Bendrovės „Wizz Air“ atstovas spaudai teigė: „Wizz Air Abu Dhabi“ yra nacionalinis JAE oro vežėjas, veikiantis pagal JAE nacionalines taisykles ir politiką. Aviakompanija atnaujina skrydžius į Maskvą, kad patenkintų keleivių, norinčių skristi iš JAE sostinės į Rusiją ir iš jos, kelionių paklausą. Šiuo metu tiesioginius skrydžius į Rusiją vykdo visos JAE nacionalinės oro transporto bendrovės.“

„Wizz Air Hungary“ ir „Wizz Air UK“ šiuo metu skrydžių į Rusiją nevykdo. Skrydžiai į Rusiją iš Jungtinės Karalystės ir Europos Sąjungos šiuo metu uždrausti.

Iš JAE į Rusiją skraidina „Etihad“, „Emirates“ ir „FlyDubai“. Iš pradžių „Wizz“ šį maršrutą buvo pradėjusi vykdyti 2021 m. gruodį, o vėliau, Rusijai įsiveržus į Ukrainą, jį sustabdė.

Tačiau dar neaišku, ar keleiviai supras skirtumą tarp oro transporto bendrovių. Krizių komunikacijos konsultantas Markas Borkowskis CNN sakė, kad oro bendrovei tai gali baigtis blogai.

„Dabar matome, kad daugelis prekių ženklų pradeda tikrinti savo ryžtą, o įvykiams vis tęsiantis dorybės demonstravimas užleis vietą komerciniams ketinimams.

Tai gali būti katastrofa, tačiau didesnė problema – nuovargis. Tam tikri komerciniai interesai gali tapti svarbesni“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.