„Gazprom“ pareiškė: žiemą dujų kaina Europoje gali didėti 60 proc.

Rusijos valstybinis koncernas „Gazprom“ įspėja savo klientus Europoje dėl žiemą smarkiai išaugsiančių dujų kainų, praneša agentūra „Reuters“.

Rusijos valstybinis koncernas „Gazprom“ įspėja savo klientus Europoje dėl žiemą smarkiai išaugsiančių dujų kainų.<br>ZUMAPRESS.com nuotr.
Rusijos valstybinis koncernas „Gazprom“ įspėja savo klientus Europoje dėl žiemą smarkiai išaugsiančių dujų kainų.<br>ZUMAPRESS.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2022, 4:18 PM

Jos gali didėti 60 proc. iki daugiau kaip 4 tūkst. dolerių už 1 tūkst. kubinių metrų, antradienį Maskvoje pareiškė koncernas. To priežastis – dėl Vakarų sankcijų toliau mažėjantis eksportai ir gavyba.

„Dujų kainos Europos neatidėliotinų sandorių rinkoje pasiekė 2,5 tūkst. dolerių (už 1 tūkst. kubinių metrų), – teigiama „Gazprom“ pranešime. – Jei ši tendencija išliks, atsargiais vertinimais, kainos šią žiemą viršys 4 tūkst. dolerių už 1 tūkst. kubinių metrų ribą“.

Ukraina uždarė vieną iš „Gazprom“ tiekimo maršrutų į Europą. Pats koncernas ginče dėl dujų turbinos savo dujų tiekimo pajėgimus „Nord Stream 1“ dujotiekiu sumažino iki 20 proc.

Iš viso „Gazprom“ dujų eksportas nuo sausio 1 d. iki rugpjūčio 15-osios sumažėjo 36,2 proc. iki 78,5 mlrd. kubinių metrų. Gavyba tuo pat metu sumenko 13,2 proc. iki 274,8 mlrd. kubinių metrų. Vien tik rugpjūtį gavyba iki šiol sumažėjo 32,2 proc., po 35,8 proc. sumažėjimo liepą, sakė ekonomistas Jevgenijus Suvorovas iš „CentroCreditBank“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.