„Ignitis grupė“ neigia A. Butkevičiaus teiginius apie 500 mln. eurų nuostolį

Energetikos grupė „Ignitis grupė“ neigia Seimo nario Algirdo Butkevičiaus teiginius, kad grupės antrinė įmonė „Ignitis“ galimai patyrė apie 500 mln. eurų nuostolių, ketvirtadienį per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė grupė.

„Ignitis grupė“ neigia Seimo nario teiginius, kad „Ignitis“ galimai patyrė apie 500 mln. eurų nuostolių.<br>Lrytas.lt koliažas
„Ignitis grupė“ neigia Seimo nario teiginius, kad „Ignitis“ galimai patyrė apie 500 mln. eurų nuostolių.<br>Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 18, 2022, 1:54 PM, atnaujinta Aug 18, 2022, 3:46 PM

Pasak bendrovės, konsoliduotas grynasis jos pelnas pernai siekė 6,6 mln. eurų. Ji taip pat pabrėžia, jog bendrovė ne tik tiekia elektros energiją privatiems ir verslo klientams, bet ir prekiauja didmeninėje rinkoje, teikia balansavimo paslaugas, žaliosios energijos sprendimus verslui bei įgyendina energetinio efektyvumo projektus.

„Bendrovė verslą vysto ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Suomijoje. Bendrovė atsakingai ir profesionaliai valdo savo nepriklausomo tiekimo portfelį ir dalį jo apdraudžia finansinėse rinkose, taip užtikrindama įsipareigojimų klientams vykdymą“, – teigiama „Ignitis grupės“ pranešime.

A. Butkevičiui teigiant, kad įmonei „360 mln. buvo kompensuojama iš biudžeto, bet tas nuostolis auga“, „Ignitis grupė“ teigia, kad valstybės kompensacija buvo skirta padengti buitinių vartotojų įsiskolinimą dėl į tarifą neįtraukto elektros įsigijimo kainų skirtumo, susidariusio iki liepos 1 dienos.

„Kitu atveju visuomeninio tiekimo elektros energiją vartoję klientai, nepriklausomai nuo to, kokį tiekėją būtų pasirinkę, būtų turėję šią skolą susimokėti patys iki 2027 metų gruodžio 31 dienos. Taigi, tai yra Vyriausybės pagalbos vartotojams sumažinti energijos išlaidų naštą programos dalis, skirta tiesiogiai gyventojams“, – nurodė įmonė.

Portalui delfi.lt A. Butkevičius teigė nuogąstaujantis, kad „Ignitis“ nuostoliai sparčiai auga“.

„Ar atėjus rudeniui nesulauksime naujos „bombos“? Šiuo metu „Ignitis“ galimai turi apie 500 mln. eurų nuostolio. 360 mln. eurų jiems buvo kompensuojama iš biudžeto, bet tas nuostolis auga“, – delfi.lt citavo parlamentarą.

Jis taip pat teigė, kad vėluojama ir su augančių kainų kompensavimo vartotojams planais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.