Paskolų apjungimas: trumpai ir aiškiai

Vis daugiau besiskolinančiųjų ima domėtis turimų paskolų ir kreditų apjungimo, dar kitaip vadinamo refinansavimu, paslauga. Pagrindinis tikslas yra apjungti pas skirtingus kreditorius turimus finansinius įsipareigojimus į vieną sutartį, dažnai – žymiai geresnėmis sąlygomis. Visgi, refinansavimas yra pakankamai nauja paslauga rinkoje, todėl dalis žmonių vis dar yra negirdėję apie jos teikiamus privalumus turintiems paskolų.

Refinansavimo paslauga leidžia apjungti turimus įsipareigojimus į vieną.<br>Shutterstock nuotr.
Refinansavimo paslauga leidžia apjungti turimus įsipareigojimus į vieną.<br>Shutterstock nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-08-18 15:55

Iš pirmo žvilgsnio, turimų paskolų apjungimas gali skambėti sudėtingai, tačiau mes paprastai paaiškinsime, kas įtraukiama į šią paslaugą ir kada verta ją apsvarstyti.

Kas yra refinansavimas?

Ši paslauga leidžia apjungti turimus įsipareigojimus į vieną. Taip iš kelių skirtingų kreditorių lieka tik vienas, kuriam kas mėnesį turite sumokėti įmoką už visas turimas paskolas.

Refinansuoti galima greituosius kreditus, kredito linijas, lizingus, paskolas iš kredito unijų ir kitų bankų. Tokiu atveju asmeniui, turinčiam finansinių įsipareigojimų, dažnai pasiūlomos geresnės jų padengimo sąlygos, leidžiančios sutaupyti ne tik pinigų, bet ir laiko. Mat apjungę paskolas vietoje kelių įmokų, atliksite tik vieną pavedimą vienam kreditoriui.

Apjungus paskolas nebereikia keliems kreditoriams mokėti sutarties administravimo ir aptarnavimo mokesčių ir taip galima papildomai sutaupyti.

Be to, refinansavimo paslauga leidžia sudaryti naują sutartį ir nustatyti naują paskolos grąžinimo grafiką, todėl dažnai yra pratęsiamas paskolos grąžinimo terminas ir sumažinama mėnesinė įmoka bei atsiranda galimybė pasiskolinti papildomai. O sugalvoję atidėti paskolos mokėjimą, neturėsite mokėti paskolos atidėjimo mokesčių skirtingose bendrovėse.

Kada verta galvoti apie paskolų refinansavimą?

Pasidomėti refinansavimo galimybėmis verta visiems, turintiems paskolų pas skirtingus kreditorius. Tačiau yra atvejų, kai paskolų apjungimo paslauga yra ypač rekomenduojama.

Apjungti turimas paskolas reikėtų pastebėjus, kad apmokėti finansinių įsipareigojimų įmokas darosi vis sudėtingiau, turimų įsiskolinimų mėnesio įmokos viršija 40 proc. jūsų gaunamų pajamų arba yra netoli šios ribos. Juk naudojantis šia paslauga, galima gauti palankesnes grąžinimo sąlygas – sumažinti įmoką ir pratęsti grąžinimo terminą.

Tam, kad išvengtumėte įmokų vėlavimo ar skolų ir nemažintumėte savo kreditingumo reitingo, apjunkite paskolas ir palengvinkite jų grąžinimą. Taip pagerinsite savo finansinę situaciją, daugiau pinigų liks jūsų ir šeimos poreikiams bei norimiems įsigyti pirkiniams.

Pasidomėti refinansavimo galimybėmis jūsų atveju taip pat verta, jei paskolą ėmėte tuo metu, kai palūkanos rinkoje buvo didesnės. Palūkanų normai nukritus, galite ieškoti turimos paskolos palūkanų sumažinimo galimybių.

Bene svarbiausia dalis – refinansavimas gali tapti išeitimi, kai reikia grąžinti turimas kreditų ar paskolų skolas. Vėlavimai ir mokėjimų pradelsimai neigiamai veikia asmens finansinę būklę ir kreditingumą, o paskolų apjungimas gali padėti išeiti iš šios nepalankios situacijos.

Ar įmanomas refinansavimas su bloga kredito istorija?

Turint prastą kredito istoriją, refinansavimas yra palanki išeitis. Jei turite vieną ar kelias paskolas ir matote, kad artimiausiu metu nebepajėgsite mokėti visų paskolų įmokų, verta plačiau pasidomėti paskolų apjungimo paslauga.

Vėluojančios paskolų įmokos ar įsiskolinimai gali prisidėti prie prasto jūsų kreditingumo, todėl laiku gauta refinansavimo paslauga gali padėti išvengti nesklandumų imant paskolas ateityje.

Tai – lyg kreditorių pagalba įsiskolinusiems klientams, kadangi kreipdamiesi dėl turimų paskolų refinansavimo parodote, kad rūpinatės savo finansine situacija.

Apjungiant paskolas, svarbus ne tik jūsų kreditingumo reitingas, bet ir šiuo metu gaunamos pajamos ir tai, kiek laiko esate išdirbęs esamoje darbovietėje. Jei gaunate nuolatines pajamas iš darbo, kuriame dirbate daugiau nei 4 mėnesius – didelė tikimybė, kad jūsų turimos paskolos bus refinansuotos.

Apjunkite turimas paskolas pas pasirinktą kreditorių, palengvinkite įsipareigojimų vykdymą sumažinant mėnesinę įmoką bei prailginant grąžinimo laikotarpį ir taip išvenkite blogėjančio kreditingumo reitingo.

Bobutės paskola“ galite greitai ir lengvai apjungti kitur turimas paskolas net iki 15 000 eurų, pratęsiant grąžinimo terminą iki 84 mėnesių. Pildykite greitą ir paprastą paraišką internetu ir gaukite asmeninį pasiūlymą atsižvelgiant į jūsų individualią situaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą