Negalėjęs prisiskambinti vyriškis stebisi itin trumpu valdininkų darbo laiku: „Kokia čia prabanga?“

Gyventojai stebisi itin trumpu Statybos inspekcijos konsultantų darbo laiku, tačiau inspekcijos atstovė pareiškė – resursai optimizuojami, remiamasi kitų institucijų gerąja praktika.

Laidinis telefonas.<br>Scanpix nuotr.
Laidinis telefonas.<br>Scanpix nuotr.
Gyventojai stebisi itin trumpu Statybos inspekcijos konsultantų darbo laiku.<br>M.Patašiaus nuotr.
Gyventojai stebisi itin trumpu Statybos inspekcijos konsultantų darbo laiku.<br>M.Patašiaus nuotr.
Gyventojai stebisi itin trumpu Statybos inspekcijos konsultantų darbo laiku.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gyventojai stebisi itin trumpu Statybos inspekcijos konsultantų darbo laiku.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 19, 2022, 11:13 AM

„Norėjau pasikonsultuoti darbo dieną po pietų. Pranešė, kad nedirba. Tada paskambinau penktadienį ryte, bet paaiškėjo, kad penktadieniais konsultacijos išvis neteikiamos.

Kokia čia prabanga? Nesu girdėjęs, kad Lietuvoje dar kas nors taip dirbtų. Ar jiems darbuotojų trūksta, ar kas čia yra, iš kur toks įsivaizdinimas?“ – piktinosi į portalą lrytas.lt kreipęsis vyriškis.

Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos interneto svetainėje iš tiesų nurodyta, kad konsultacijos statybos ir teritorijų planavimo klausimais teikiamos tik pirmadieniais–ketvirtadieniais nuo 8 val. iki 12 val.

Portalas lrytas.lt kreipėsi į Statybos inspekciją, kuri nurodė, jog toks konsultacijų telefonu laikas nustatytas atsižvelgiant į kitų institucijų gerąją praktiką ir siekiant optimaliai paskirstyti turimus resursus, vertinant į įvairiais kanalais gaunamų užklausų skaičių.

Pasiteiravus, kokia kitų institucijų gerąja praktika remiamasi, nurodyta, kad Valstybinės darbo inspekcijos (VDI).

Paskambinus VDI nurodytu telefonu, kuriuo teikiamos konsultacijos, išsiaiškinta, kad konsultantai dirba kiek ilgiau. Darbo dienomis su gyventojais jie bendrauja nuo 9 iki 15 val., o penktadieniais – iki 14 val.

„Atkreipiame dėmesį, kad penktadieniais konsultacijos telefonu teikiamos Informacinių sistemų naudojimo ir deklaracijų apie statybos užbaigimą ar pažymų dėl nebaigtos statybos klausimais.

Statybos inspekcija klientams pagal kiekvieno poreikius siūlo platų konsultavimosi priemonių pasirinkimo spektrą.

Konsultacijas statybos ir teritorijų planavimo sričių teisės aktų taikymo klausimais bei informacinių sistemų naudojimo klausimais galima gauti: raštu, elektroniniu paštu, socialiniame tinkle „Facebook“, užpildžius formą Statybos inspekcijos interneto svetainėje.

Dėl aktualių teisės aktų nuorodų interesantai taip pat gali kreiptis institucijos interneto svetainėje įdiegtos realaus laiko susirašinėjimo platformos priemonėmis“, – komentavo Statybos inspekcijos atstovė Rasa Kėkštienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.