Nors įmonės turtas areštuotas, milijonas iš sąskaitos vis tiek sugebėjo išplaukti

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į Lietuvos banką, prašydama atlikti vieno iš Lietuvoje veikiančių bankų neplaninį patikrinimą dėl įtarto turto arešto taikymo pažeidimo.

Iš vienos įmonės, kurios sąskaitose esančioms piniginėms lėšoms taikomas turto areštas, sąskaitos buvo atliekami mokėjim​ai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Iš vienos įmonės, kurios sąskaitose esančioms piniginėms lėšoms taikomas turto areštas, sąskaitos buvo atliekami mokėjim​ai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Sep 5, 2022, 4:05 PM

Į finansų rinkos dalyvių priežiūros instituciją kreiptasi po to, kai Generalinėje prokuratūroje buvo pastebėta, kad iš vienos įmonės, kurios sąskaitose esančioms piniginėms lėšoms taikomas turto areštas, sąskaitos buvo atliekami mokėjimai.

Generalinė prokurorė rašte nurodo, kad Vilniaus apygardos teismas 2021 m. sausio mėn. pradžioje tenkino prokuroro, ginančio viešąjį interesą, prašymą ir pritaikė laikinąsias apsaugos priemones – turto areštą vienos įmonės sąskaitoms, kuriose buvo daugiau kaip 3,5 mln. eurų.

Vilniaus apygardos teismas jokių sprendimų, susijusių su leidimu disponuoti areštuotomis piniginėmis lėšomis, nepriėmė, tačiau iš įmonės sąskaitos nuo turto arešto pradžios buvo atlikti mokėjimai, kurių suma viršijo 1,2 mln. eurų.

Vilniaus apygardos teismo taikyto piniginių lėšų arešto suma yra didesnė negu visose įmonės sąskaitose esanti lėšų suma, todėl jokie mokėjimai iš areštuotų sąskaitų negalėjo būti atlikti.

Turto areštas įmonės sąskaitoms taikomas siekiant užtikrinti teismo sprendimo vykdymą ir atlyginti valstybei padarytą turtinę žalą.

Prokuratūra prašo patikrinimo metu nustatyti, kodėl nepagrįstai ir neteisėtai buvo atliekami mokėjimai iš sąskaitos, kurioje esančioms piniginėms lėšoms yra taikomas turto areštas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.