Moldova nuo spalio atnaujins skrydžius į Rusiją

Moldovos nacionalinis oro vežėjas penktadienį paskelbė, kad atnaujins skrydžius į Rusiją. Dėl Maskvos invazijos į kaimyninę Ukrainą šie skrydžiai keliems mėnesiams buvo sustabdyti.

Moldova.<br>Alessandro Serrano /AGF/SIPA/Scanpix nuotr.
Moldova.<br>Alessandro Serrano /AGF/SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 9, 2022, 1:01 PM

„Oro linijų bendrovė „Air Moldova“ atnaujins skrydžius į Maskvą nuo spalio 1 dienos po jų nutraukimo nuo 2022 metų vasarį“, – sakoma oro linijų bendrovės pranešime.

Sprendimas priimtas atsižvelgus į „nesuskaičiuojamą daugybę prašymų iš Rusijoje gyvenančių Moldovos Respublikos piliečių“ ir „keleivių prašymus pasinaudoti pandemijos metu įsigytais bilietais“, teigia bendrovė.

Prieš Rusijos invaziją „Air Moldova“ vykdė skrydžius į Rusijos sostinę Maskvą, antrąjį jos miestą Sankt Peterburgą ir pietinį Krasnodaro miestą. Bendrovė nenurodė, ar bus atnaujinti skrydžiai į dar du oro uostus.

Moldova uždarė šalies oro erdvę vasario 24-ąją, dieną, kai Rusijos kariuomenė įžengė į Ukrainą. Ji vėl buvo atidaryta kovo 21 dieną.

Moldovai, 2,6 mln. gyventojų turinčiai šaliai, įsiterpusiai tarp Rumunijos ir Ukrainos, birželio pabaigoje buvo suteiktas ES kandidatės statusas. Tačiau jos stojimo į bloką procesas gali užtrukti ne vienerius metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.