Moldova sustabdė planus atnaujinti skrydžius į Rusiją

Ukrainos kaimynės Moldovos nacionalinė oro vežėja atšaukė planus atnaujinti skrydžius į Rusiją, rašoma jos pranešime.

Oro uostas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Oro uostas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2022, 10:14 AM

„Air Moldova“ penktadienį paskelbė, kad atnaujins skrydžius į Rusiją, sustabdytus dėl Maskvos invazijos į Ukrainą. Tačiau vėlai sekmadienį paskelbtame pareiškime sakoma, kad „Moldovos civilinės aviacijos institucija paskelbė operatyvinę direktyvą, draudžiančią nacionalinėms bendrovėms vykdyti skrydžius Rusijos oro erdvėje“. „Dėl to „Air Moldova“ negalės užtikrinti skrydžių tarp Kišiniovo ir Maskvos, kaip skelbta anksčiau“, – sakoma pranešime.

Prieš Rusijos invaziją „Air Moldova“ skraidė į Rusijos sostinę Maskvą, antrąjį jos miestą Sankt Peterburgą ir pietuose esantį Krasnodarą. Moldova uždarė šalies oro erdvę vasario 24-ąją – tą pačią dieną, kai Rusijos kariuomenė įsiveržė į Ukrainą, Moldovos kaimynę rytuose. Ji vėl buvo atidaryta kovo 21 dieną.

Moldovai – šaliai, kurioje gyvena 2,6 mln. žmonių, įsispraudusiai tarp Rumunijos ir Ukrainos, – birželio pabaigoje buvo suteiktas kandidatės į Europos Sąjungą statusas, tačiau stojimo į bloką procesas gali užtrukti daugelį metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.