Pažadą įgvyvendino – įrengė 100 bankomatų šalyje: atsakė, kodėl jie tokie žemi

Galutinai įgyvendintas Lietuvos banko ir Lietuvos bankų asociacijos (LBA) pasirašytame memorandume numatytas įsipareigojimas atidaryti 100 naujų bankomatų šalies regionuose, trečiadienį patvirtino Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininkas Mykolas Majauskas.

Pirmadienį LBA pranešė, kad galutinai buvo įrengti visi 100 bankomatų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Pirmadienį LBA pranešė, kad galutinai buvo įrengti visi 100 bankomatų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Pirmadienį LBA pranešė, kad galutinai buvo įrengti visi 100 bankomatų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Pirmadienį LBA pranešė, kad galutinai buvo įrengti visi 100 bankomatų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 14, 2022, 11:52 AM

„Priminsiu, kad Seime buvo diskusija, pateiktas įstatymo projektas, kurio priėmimui pertraukos paprašė Lietuvos bankas, imdamasis lyderystės ir sakydamas: „Leiskite mums susodinti bankus prie stalo ir įpareigoti priimti sprendimus dėl vieningo bankomatų tinklo visoje Lietuvoje“. Lietuvos bankas įgyvendino savo duotą pažadą, rezultatą matome“, – komiteto posėdyje pranešė M. Majauskas.

Tai, kad susitarimas yra galutinai įgyvendintas, posėdyje patvirtino ir LBA prezidentė Eivilė Čipkutė. Ji taip pat akcentavo, kad gyventojams kilo klausimų dėl bankomatų aukščio.

„Iš regionų, girdėjome, žmonės turi klausimų, kodėl iki tų bankomatų reikia truputį pasilenkti. Norime atsakyti, kad kitiems nekiltų klausimų, kad tai yra neįgaliems žmonėms pritaikytas sprendimas, kad žmonės su vežimėliais savarankiškai galėtų jais naudotis“, – paaiškino E. Čipkutė.

ELTA primena, kad pernai birželį Lietuvos bankas ir Lietuvos bankų asociacija pasirašė memorandumą, skirtą didinti grynųjų pinigų prieinamumą regionų gyventojams. Finansų rinkos dalyviai susitarė per vienerius metus užtikrinti, kad ne mažiau kaip 90 proc. Lietuvos gyventojų grynųjų pinigų išgryninimo vieta būtų pasiekiama iki 10 km atstumu nuo gyventojų deklaruotos gyvenamosios vietos, arba 99 proc. gyventojų – iki 20 km atstumu.

Pirmadienį LBA pranešė, kad galutinai buvo įrengti visi 100 bankomatų, o galimybė išsigryninti pinigų dabar prieinama iš viso 191 šalies mieste bei miestelyje. Įgyvendinus memorandumą, artimiausią bankomatą iki 10 km atstumu pasiekia 91 proc. gyventojų, o iki 20 km atstumu – 99 proc. gyventojų. Iki Memorandumo pasirašymo šie rodikliai buvo atitinkamai 82 proc. ir 95 proc. Grynųjų pinigų prieinamumas pagerėjo 39 savivaldybių gyventojams.

Naujųjų bankomatų sąrašas su adresais skelbiamas interneto svetainėje BANKOMATAS.LT. Pastatų viduje įrengti bankomatai veikia šių įstaigų darbo valandomis, išorėje – visą parą.

Šiuo metu šalyje veikia per 1 tūkst. bankomatų. Grynųjų pinigų išdavimo paslaugos taip pat teikiamos daugiau kaip 2 tūkst. 200 „Perlo“ terminalų, bankų partnerių „Maxima“, „Iki“, „Rimi“ ir kitų parduotuvių kasose bei „Narvesen“, „Lietuvos spaudos“ kioskuose, iš viso – apie 4 tūkst. taškų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.