Rusijos valdžia susirūpino Kaliningradu: žada skirti 1,3 mlrd. rublių krovinių gabenimui laivais

Rusijos vyriausybė šiemet skirs per 1,3 mlrd. rublių (22 mln. eurų pagal dabartinį oficialų rublio kursą) subsidijų krovinių gabenimui laivais į Kaliningrados sritį, skelbia Rusijos žiniasklaida, cituodama vyriausybė vadovą.

Rubliai.<br>Pixabay.com nuotr.
Rubliai.<br>Pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 15, 2022, 6:04 PM

„Siekdama užkirsti kelią prekių kainų kilimui ir paremti vietos pramonės įmones, vyriausybė diegia jūrų laivybos tarp Kaliningrado srities ir kitų regionų subsidijavimo mechanizmą. Šiemet šiam tikslui skiriama daugiau kaip 1,3 mlrd. rublių“, – ketvirtadienį per vyriausybės posėdį kalbėjo Michailas Mišustinas.

„Tikimės, kad iki gruodžio pabaigos pagal lengvatinį tarifą abiem kryptimis iš viso bus pervežta apie 900 tūkst. tonų krovinių. Tai – nafta ir jos produktai, akmens anglis, cementas, durpės, statybinės plytos, taip pat automobiliai ir baldai“, – sakė premjeras.

„Svarbu kuo greičiau organizuoti šių subsidijų paskirstymą Rusijos laivybos įmonės“, – pabrėžė jis.

Lėšos bus skiriamos iš Vyriausybės rezervo fondo, o už subsidijų paskirstymą bus atsakinga Federalinė jūrų ir upių transporto agentūra („Rosmorrečflot“).

Kaliningrado srities gubernatorius Antonas Alichanovas rugpjūtį skundėsi, kad šis Rusijos eksklavas dėl Europos Sąjungos (ES) apribojimų geležinkeliu per Lietuvą negali įsivežti naftos, medienos, trąšų ir kai kurių kitų sankcionuotų prekių, neva sritis jau išnaudojo jų kvotas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.