JAV nepadės Europai išgyventi šią žiemą

Septintą mėnesį po Rusijos įsiveržimo į Ukrainą JAV pramonės atstovai pareiškė, kad negali padėti Europai didindami naftos ir dujų tiekimą ateinančią žiemą. Tai teigiama „Financial Times“ straipsnyje.

Dujos.<br>Kateryna Babaieva/Pexels.com nuotr.
Dujos.<br>Kateryna Babaieva/Pexels.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 16, 2022, 10:13 AM, atnaujinta Sep 18, 2022, 3:05 PM

Laikraščio teigimu, JAV skalūnų bendrovės nesugebės pakankamai greitai padidinti energijos tiekimo, kad būtų išvengta žiemą trūkumo Europoje.

„Neatrodo, kad JAV galėtų daugiau gaminti. Mūsų produkcija yra tokia, kokia yra. Europa negaus jokios pagalbos – nei naftos, nei dujų“, – sakė Wilas Wanlochas, privataus kapitalo grupės „Quantum Energy Partners“, vienos didžiausių investuotojų į skalūnų telkinius, vadovas.

Rugpjūčio 31 d. „Gazprom“ sustabdė dujų tiekimą į Europą per „Nord Stream 1“.

Bendrovė teigė, kad iš vamzdyno kompresoriaus dalių nutekėjo nafta ir įrangą teko sustabdyti, kol bus pašalintas nuotėkis.

Savo ruožtu „Siemens Energy“, kuri paprastai aptarnauja „Nord Stream 1“ turbinas, teigė, kad toks nuotėkis neturėtų sustabdyti dujotiekio veikimo.

Rugsėjo 2 d. Rusijos dujų bendrovė „Gazprom“ paskelbė neribotam laikui visiškai nutraukianti dujų srautą dujotiekiu „Nord Stream 1“.

Rugsėjo 3 d. Baltieji rūmai reagavo į visišką „Nord Stream“ uždarymą.

Rugsėjo 5 d. ryte, kai buvo sustabdytas Rusijos dujotiekis „Nord Stream“, neatidėliotina dujų kaina Europoje šoktelėjo 30 proc. ir pasiekė beveik 2900 JAV dolerių už tūkstantį kubinių metrų.

Rugsėjo 6 d. Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pritarė Europos Komisijos pasiūlytoms galimybėms apriboti rusiškų dujų kainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.