Gyvenimas Rusijoje – dar mažiau saldus: šią šalį po ilgų trypčiojimų galiausiai palieka ir „Pepsi“

JAV bendrovė „PepsiCo Inc“ nutraukė „Pepsi“, „7UP“ ir „Mountain Dew“ gamybą Rusijoje tik praėjus šešiems mėnesiams po to, kai buvo pažadėjusi tai padaryti, rašo „Reuters“.

JAV bendrovė „PepsiCo Inc“ nutraukė „Pepsi“, „7UP“ ir „Mountain Dew“ gamybą Rusijoje tik praėjus šešiems mėnesiams po to, kai buvo pažadėjusi tai padaryti.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
JAV bendrovė „PepsiCo Inc“ nutraukė „Pepsi“, „7UP“ ir „Mountain Dew“ gamybą Rusijoje tik praėjus šešiems mėnesiams po to, kai buvo pažadėjusi tai padaryti.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2022, 3:31 PM

Apie tai įmonė paskelbė po to, kai „Reuters“ apsilankė dešimtyse prekybos centrų, parduotuvių, sporto salių Maskvoje bei už jos ribų ir rado „Pepsi“ skardinių bei butelių, ant kurių buvo pažymėta – pagaminta Rusijoje liepos ar rugpjūčio mėnesiais.

Naujausia matyta data ant „Pepsi“ produkto – rugpjūčio 17 d.

JAV bendrovė, atsakydama „Reuters“, pareiškė, kad Rusijoje nutraukė „PepsiCola“, „Mirinda“, „7Up“ ir „Mountain Dew“ koncentratų gamybą.

„Vėliau Rusijoje visi koncentratai buvo išeikvoti ir gamyba baigta“, – rugsėjo 8 d. sakė „PepsiCo“ atstovas spaudai. Tai buvo pirmas viešas komentaras šiuo klausimu nuo tada, kai bendrovė kovo pradžioje paskelbė sustabdanti gamybą, pardavimus ir reklamą Rusijoje.

Tąkart įmonė teigė, kad informacija nuo 2022 m. kovą paskelbtos nepasikeitė ir plačiau nepakomentavo apie pardavimus ir ar jie iš tiesų buvo nutraukti.

Tęsiama gamyba reiškia, kad gazuotų gėrimų vis dar galima įsigyti Maskvoje, taip pat Vladivostoke, Krasnojarske, rodo „Reuters“ apžvalga.

Vienos sporto salės Maskvoje savininkas sakė, kad dar rugpjūčio viduryje pateikė užsakymą „Pepsi“.

Šios įmonės konkurentė „Coca-Cola Co“ gamybą Rusijoje taip pat tęsė net po to, kai kovo mėnesį paskelbė veiklą ten stabdysianti. Vėliau, birželį, pranešė, kad atskiros bendrovės išpilstytojos „Coca-Cola HBC AG“ ir esamų klientų Rusijoje atsargos baigiasi, tad po to „Coca-Cola“ gamyba ir pardavimas Rusijoje bus sustabdyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.