Šventoji verslui pasiūlys buvusį „Eldijos“ pastatą

Pastaruoju metu pajūryje sparčiai plėtojamoje Šventojoje atsirado puiki proga daug galimybių suteikiančioms investicijoms. Pačiame kurortinio miestelio centre, Šventosios ir Kopų gatvės sankirtoje, Palangos savivaldybė parduoda nemažą „Eldijos“ pastatą kartu su beveik pusės hektaro – 44,71 aro ploto – žemės sklypu.

Parduodamas pastatas (gelsvas kairėje) yra netoli jūros ir greta centrinės Šventosios aikštės.<br>Palangos savivaldybės nuotr.
Parduodamas pastatas (gelsvas kairėje) yra netoli jūros ir greta centrinės Šventosios aikštės.<br>Palangos savivaldybės nuotr.
Palangos savivaldybės nuotr.
Palangos savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-09-20 08:00

Sklypo dydis ir jame numatytas užstatymas verslui čia leidžia sukurti pajūrį papuošiančios originalios architektūros pastatą, kuris tarnautų kurorte būtiniems visuomenės poreikiams.

Prieš 35 metus statyto mūrinio pastato plotas siekia beveik 1,8 tūkst. kvadratinių metrų. Tačiau esamas 33 proc. sklypo užstatymo plotas ir užstatymo intensyvumas šioje vietoje leidžia statyti iki 4,5 tūkst. kvadratinių metrų bendrojo ploto (neskaičiuojant rūsio) trijų aukštų pastatą, kurio aukštis – iki 11 metrų.

Pastate yra centralizuotas vandentiekis ir nuotekų šalinimas. Statinys buvo pritaikytas šildyti elektra, tačiau yra galimybė įsivesti dujas – dujotiekio trasa yra vos už 60 metrų nuo parduodamo pastato.

Kad nemažos sklypo dalies nereikėtų aukoti automobiliams statyti, po visu pastatu būtų galima įrengti apie 1,4 tūkst. kvadratinių metrų ploto požeminę automobilių stovėjimo aikštelę. Ji vasaros sezono metu galėtų tarnauti ir poilsiautojų poreikiams.

Parduodamo pastato žemės sklypo naudojimo būdas – visuomeninės paskirties teritorijos, todėl ir be detaliojo sklypo planavimo čia leidžiama statyti gydymo, kultūros, sporto ir mokslo paskirties statinius.

Detaliuoju planu pakeitus žemės naudojimo būdą šiame sklype galėtų atsirasti komercinės ir reakreacinės paskirties pastatai. Palangos savivaldybė nepritartų gyvenamajai statybai pačiame Šventosios centre.

Savivaldybės vyriausiojo architekto Vytauto Indreikos teigimu, išskirtinėje vietoje, nuo jūros nutolusioje vos kelis šimtus metrų, turi atsirasti toks objektas, kuris taptų traukos centru, o Šventajai daugiau gyvybės suteiktų ir ne aktyviojo kurortinio sezono metu.

Juo labiau kad greta parduodamo pastato yra kiek daugiau nei prieš metus įrengta visuomenės pamėgta šiuolaikiška centrinė aikštė su fontanu, vaikų žaidimo erdve ir kultūrai skirtu statiniu, ant kurio fasado vasarą demonstruojami kino filmai.

„Ką parduodamo pastato vietoje būtų galima pastatyti – būsimojo investuotojo fantazijos ir galimybių reikalas. Miestas čia norėtų matyti restoraną, specializuotas kavines, modernų viešbutį, gydymo ir reabilitacijos centrą.

Dabartinį užstatymą būtų galima išskaidyti dalimis, todėl šioje teritorijoje galėtų atsirasti įvairią veiklą apimantys objektai, pavyzdžiui, uždari teniso aikštynai, pramogų centras.

O gal verslas imtųsi ir Šventojoje pastatytų vietos gyventojų ir poilsiautojų taip pageidaujamą baseiną su vandens pramogomis?“ – apie investuotojų galimybes kalbėjo kurorto vyriausiasis architektas V.Indreika.

  • Pradinė kaina nesiekia 1,1 mln. eurų.
  • Pastatas, kurio plotas – 1770,64 kv. m, parduodamas su jam priskirtu 44,71 aro žemės sklypu.
  • Pradinė bendra nekilnojamojo turto ir žemės sklypo kaina – 1 mln. 80 tūkst. 480 eurų.
  • Turtas parduodamas elektroninio aukciono būdu. Aukciono dalyvių registracija – nuo rugsėjo 26 iki 28 dienos imtinai.
  • Aukciono dalyvio registravimo mokestis – 200 eurų ir dalyvio garantinis įnašas – 50 tūkst. eurų turi būti sumokėti prieš pradedant registraciją į elektroninį aukcioną.
  • Mokesčiai turi būti pervedami į Palangos miesto savivaldybės administracijos (kodas 125196077) atsiskaitomąją sąskaitą LT457180600000130783 AB Šiaulių banko Palangos filiale.
  • Aukcionas prasidės spalio 3 d. 9 val. ir baigsis spalio 6 d. 14 val. Kainos didinamos 5 tūkst. eurų intervalais.
  • Nekilnojamojo turto ir jam priskirto valstybinės žemės sklypo pirkimo ir pardavimo sutartys su aukciono laimėtoju turi būti sudarytos per 30 dienų nuo pardavimo aukcione vykdymo dienos.
  • Viešame aukcione parduoto savivaldybės nekilnojamojo turto pirkimo ir pardavimo sutartį pasirašo Palangos miesto savivaldybės administracija ne vėliau kaip per 25 kalendorines dienas.
  • Informaciją dėl nekilnojamojo turto pardavimo sąlygų, parduodamo objekto apžiūros, aukciono vykdymo ir sutarčių projektų teikia Palangos miesto savivaldybės administracijos Ūkio ir turto skyriaus vyriausioji specialistė Virginija Liebienė, Vytauto g. 112, Palanga, tel. (8 460) 34 175, el. paštas virginija.liebiene@palanga.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.