Tarp girnų atsidūrusioms Rusijos oro linijoms – dar vienas smūgis: dėl mobilizacijos bijo netekti darbuotojų

Rusijos aviakompanijos susirūpinusios, kad dėl paskelbtos dalinės mobilizacijos gali patirti personalo problemų, teigiama penktadienį laikraštyje „Kommersant“ paskelbtame pranešime.

Rusijos aviakompanijos susirūpinusios, kad dėl paskelbtos dalinės mobilizacijos gali patirti personalo problemų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rusijos aviakompanijos susirūpinusios, kad dėl paskelbtos dalinės mobilizacijos gali patirti personalo problemų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2022, 5:31 PM

Kelių oro linijų atstovai mano, kad į armiją gali būti pašaukta nuo 50 proc. iki 80 proc. darbuotojų, sakoma pranešime. Oro linijų teisininkai šiuo metu rengia prašymus atleisti darbuotojus nuo karinės tarnybos, tačiau, kaip teigia laikraštis, net neaišku, kur tokius prašymus reikėtų siųsti.

Trečiadienį prezidentas Vladimiras Putinas įsakė dalinę mobilizaciją, kad sustiprintų šlubuojančią Rusijos karinę kampaniją Ukrainoje. Per dieną šaukimus gavo penkių oro linijų ir dešimties oro uostų darbuotojai, sakoma pranešime. Didžiausia Rusijos oro linijų bendrovė „Aeroflot“ būgštauja, kad gali būti mobilizuoti daugiau nei pusė jos darbuotojų, rašo „Kommersant“.

Dauguma Rusijos oro linijų pilotų buvo išmokyti kariuomenėje ir yra rezervo pajėgų karininkai. Kiti gali būti pašaukti, nes tik neseniai baigė karinę tarnybą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.