Ne pirmas kartas: „Tarzanijai“ bei „Dzūkijos dvarui“ – įtarimai dėl slėptų mokesčių, nelegalaus darbo

Pramogų parke „Tarzanija“ bei restorane-viešbutyje „Dzūkijos dvaras“ veikiančios įmonės bei asmenys neįtraukė į apskaitą dalies gautų pajamų (32,715 tūkst. eurų), darbo užmokestį mokėjo „vokeliuose“, rodo ikiteisminis tyrimas dėl pajamų slėpimo ir mokesčių vengimo.

„Tarzanijai“ bei „Dzūkijos dvarui“ – įtarimai dėl slėptų mokesčių.<br>LR archyvo nuotr.
„Tarzanijai“ bei „Dzūkijos dvarui“ – įtarimai dėl slėptų mokesčių.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2022, 10:55 AM

Kaip šeštadienį pranešė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariatas, taip pat nustatyti ir nelegalaus darbo atvejai, dėl kurių tyrimą atliko Valstybinės darbo inspekcijos Kauno skyrius. Nustatyta, kad nelegalių darbuotojų tarpe darbavosi ir nepilnamečiai asmenys.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai kartu su Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo prokurorais teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl Alytaus rajone veikiančio pramogų parko apgaulingos finansinės apskaitos tvarkymo, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną pateikimo ir turto pasisavinimo.

2020 metų spalio mėnesį ekonominių nusikaltimų tyrėjai, o taip pat Marijampolės apskrities VPK bei Kauno Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) specialistais atliko 29 kratas.

Per kratas įmonių patalpose, vadovų ir darbuotojų namuose metu buvo rasta daugiau nei 18 tūkst. eurų grynųjų pinigų, kurie, kaip įtariama, galėjo būti gauti iš neapskaitytų pajamų.

Dėl nesumokėtų mokesčių valstybės ir „Sodros“ biudžetams, Kauno apskrities VMI bei „Sodros“ Kauno skyrius pareiškė civilinius ieškinius dėl 10,951 tūkst. eurų.

Pranešimai apie įtarimus dėl apgaulingos finansinės apskaitos tvarkymo, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną pateikimo ir turto pasisavinimo įteikti dviejų įmonių vadovėms, pranešimai apie įtarimus dėl apgaulingos finansinės apskaitos tvarkymo ir organizavimo įteikti dviems įmonių darbuotojoms.

Už šias nusikalstamas veikas, didžiausia įstatyme numatyta bausmė – laisvės atėmimas iki 10 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.