Rikiuojasi į technologinių bendrovių gretas: stiprybė – mažai biurokratijos

Tarp bankų, telekomunikacijų bendrovių ir startuolių į konkurencijos kovą dėl IT specialistų stoja ir siuntų pristatymo įmonės. Sparčiai žengiančios technologijų keliu, šios specialistams siūlo ne tik palankias sąlygas, bet ir įdomų darbo turinį.

Tarp bankų, telekomunikacijų bendrovių ir startuolių į konkurencijos kovą dėl IT specialistų stoja ir siuntų pristatymo įmonės.
Tarp bankų, telekomunikacijų bendrovių ir startuolių į konkurencijos kovą dėl IT specialistų stoja ir siuntų pristatymo įmonės.
Tarptautinės siuntų bendrovės „Venipak“ Technologijų padalinio vadovas Konstantinas Fedorcovas.
Tarptautinės siuntų bendrovės „Venipak“ Technologijų padalinio vadovas Konstantinas Fedorcovas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 24, 2022, 9:00 AM

Tarptautinės siuntų bendrovės „Venipak“ Technologijų padalinio vadovas Konstantinas Fedorcovas sako, kad skirtingai negu bankų ar telekomunikacijų sektoriuose, siuntų rinkoje veikiančiam verslui technologinės inovacijos kurį laiką nebuvo pirmo prioriteto klausimas. Tačiau pastaruoju metu progresas yra ženklus. Sparčiai auga ne tik su technologijomis susijusių projektų skaičius, bet ir ties jais dirbančios komandos.

„Pritraukti technologijų specialistus padeda viena mūsų stiprybė, – sako K.Fedorcovas. – „Venipak“ yra didelis verslas, galintis skirti atitinkamą biudžetą technologijoms vystyti; kita vertus, ne toks didelis, kad projektai ar žmonės pasimestų biurokratijos koridoriuose. Tad per gana trumpą laiką subūrėme nemažą komandą, kuri rūpinasi esamų produktų tobulinimu ir palaikymu bei naujų vystymu.“

Inovuoti pasitelkus technologijas

Pasak eksperto, siuntų tarnybos darbo pobūdis labiausiai primena mažmeninės prekybos sektorių. Abiejuose vyksta daug pakartotinių procesų, tad optimizacijos gali atnešti didelių pokyčių: „Dirbdami dinamiškoje aplinkoje, projektus išvystome gana greitai, tad darbe monotonijos nėra, be to, turime galimybę įvertinti savo darbo rezultatus.“

Bendrovės darbuotojai patys kūrė ir dabar tobulina „Venipak“ paštomatus: vysto programinę įrangą, planuoja paštomato vidaus infrastruktūrą ir technologinius sprendimus, koordinuoja gamybos procesą. Toks produktas, pasak pašnekovo, siuntų rinkoje yra gan unikalus, nes dažniausiai paštomatai tiesiog užsakomi iš trečiųjų šalių.

„Venipak“ paštomatų tinklas Lietuvoje ir Latvijoje jau įdiegtas. Šiuo metu plėtros darbai vyksta Estijoje. Kadangi paštomatą, kaip produktą, nuolat tobuliname, estus pasieks atnaujinta versija. Dar vienas ilgalaikis komandos projektas – nauja visos bendrovės procesų valdymo sistema. Kasdien tobuliname ir optimizuojame siuntų skirstymo terminalų darbuotojams, kurjeriams, vadybininkams ir kitiems tiekimo grandinėje dalyvaujantiems kolegoms skirtus darbo įrankius“, – pasakoja Technologijų padalinio vadovas.

Svarbu sužinoti stipriąsias komandos savybes

K.Fedorcovas įsitikinęs, jog logistikoje, kaip ir kituose sektoriuose, yra daug galimybių inovuoti.

„Artimiausias mūsų prioritetas – mobilioji „Venipak“ aplikacija. Norime į rinką atnešti daugiau naujovių, kurias kuriame pasitekę rinkoje jau esančius technologinius sprendimus. Ateityje matome save kaip technologijų įmonę, pristatymo platformą, įvairiais kanalais sujungiančią pardavėjus ir pirkėjus“, – planais dalijasi „Venipak“ atstovas.

„Venipak“ grupės IT ir technologijų komandą sudaro virš 20 žmonių. Komandai taip pat priskirtos trys papildomos funkcijos – suvienodinti ir organizuoti įmonės produktų, projektų ir procesų valdymą. Pašnekovas įsitikinęs, kad siekiant progreso, pirmiausia būtina pažinti savo komandos narius, suvokti, kas juos motyvuoja kurti ir siekti bendrų tikslų. Tad komandos darbas prasidėjo nuo bendrų idėjų generavimo sesijų ir neformalaus laiko kartu.

„Kai supratome vieni kitų stipriąsias puses, lūkesčius, pradėjome dirbti kaip komanda. Stengiamės atrasti darbo ir poilsio balansą, motyvuojame vieni kitus, kad kasdien į darbą susirenkame sukurti vertę kolegoms, klientams ir sau, tobulinti žinias ir įgūdžius. Mūsų komanda vis dar auga, tad dabar turime progą kartu susikurti aiškius darbo principus ir malonias tradicijas“, – sako Technologijų padalinio vadovas.

Šiuo metu „Venipak“ gupės IT padalinys į komandą ieško patyrusio IT projektų vadovo, PHP programuotojų, IT analitiko.Daugiau informacijos apie karjeros galimybes „Venipak“ rasite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.