Vilniaus ir Kauno kovos ryškėja net prakalbus apie alų: vilniečiai negavo licencijos prekybai

Kauno savivaldybė atsisakė išduoti licenciją prekiauti alkoholiniais gėrimais naujoje bendrovės „Vilniaus alus“ parduotuvėje. Dabar neįprastą miesto valdžios ir sostinės aludarių ginčą sprendžia teismas.

Kauno savivaldybė atsisakė išduoti licenciją prekiauti alkoholiniais gėrimais naujoje bendrovės „Vilniaus alus“ parduotuvėje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno savivaldybė atsisakė išduoti licenciją prekiauti alkoholiniais gėrimais naujoje bendrovės „Vilniaus alus“ parduotuvėje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2022, 5:52 AM, atnaujinta Sep 26, 2022, 5:58 AM

„Kaune veikia tik viena įmonės parduotuvė, todėl sumanėme plėsti prekybos tinklą. Tačiau susidūrėme su sunkumais. Neliko kito pasirinkimo – kreipėmės į teismą“, – dėstė „Vilniaus alaus“ direktorius Algirdas Bagatyrius.

Naująją mažmeninės prekybos parduotuvę planuota atidaryti S.Nėries gatvėje.

Po pirmųjų susitikimų Regionų apygardos administraciniame teisme A.Bagatyriui įsižiebė viltis, kad su Kauno savivaldybės atstovais galima susitarti.

Įtaria, kas lėmė sprendimą

Įmonės vadovas spėjo, kad savivaldybės sprendimą lėmė Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento pažyma, kurioje užsimenama apie „Vilniaus alaus“ padarytus pažeidimus.

„Trejus metus truko ginčas dėl vieno vyno butelio, kuris buvo aptiktas Molėtų parduotuvėje“, – pasakojo A.Bagatyrius.

Butelis buvo įvertintas kaip kontrabandinis gaminys, įmonei skirta 400 eurų bauda.

„Licenciją prekiauti vis dėlto pavyko išsaugoti, sugebėjome apsiginti“, – pridūrė A.Bagatyrius. Jokių kitų pažeidimų sostinės aludariai nėra padarę.

Primena sovietinį palikimą

Pasak įmonės vadovo, Lietuvoje galiojantis Alkoholio kontrolės įstatymas sukurptas dar sovietiniais metais, o vėliau tik daugybę kartų buvo taisomas.

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento pažyma yra tik rekomendacinio pobūdžio, tačiau jos užteko, kad Kauno savivaldybė atmestų „Vilniaus alaus“ prašymą.

„Susidarė įspūdis, kad Kauno savivaldybės atstovai neturi jokių išankstinių nuostatų ir kilusį ginčą pavyks išspręsti“, – vylėsi A.Bagatyrius.

Įvertino gautas žinias

„Įmonė kreipėsi dėl licencijos prekiauti alkoholiu išdavimo, tačiau neatitiko Alkoholio kontrolės įstatyme nustatytų reikalavimų“, – aiškino Kauno savivaldybės Teisės ir konsultavimo skyriaus vedėja Rūta Šimkaitytė-Kudarauskė.

Pasak jos, toks sprendimas buvo motyvuojamas oficialiais duomenimis apie įmonės veiklą.

„Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas yra taikęs ekonominę sankciją įmonei už nustatytus pažeidimus“, – patvirtino R.Šimkaitytė-Kudarauskė.

Įmonės vadovybė nesutiko su tokiu sprendimu, todėl kreipėsi į teismą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.