Valstiečiai reikalauja D. Kreivio atsakyti, kodėl esą su juo siejama įmonė „Moki-veži“ vis dar prekiauja rusiškomis prekėmis

Viešojoje erdvėje pasirodžius pranešimams, esą su energetikos ministru Dainiumi Kreiviu siejama įmonė „Moki-veži“ vis dar prekiauja iš Rusijos importuojamomis prekėmis, valstiečiai ketina reikalauti iš valdančiųjų atsakymų. Socialiniuose tinkluose apie situaciją užsiminusi Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narė Ligita Girskienė tikina, kad jau antradienį su kolegomis paruoš klausimus ministrui.

D.Kreivys.<br>D.Umbraso nuotr.
D.Kreivys.<br>D.Umbraso nuotr.
L.Girskienė.<br>T.Bauro nuotr.
L.Girskienė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-09-27 15:56

Valstiečiai apie viešus pranešimus, kad su D. Kreiviu siejama įmonė „Moki-veži“ prekiauja rusiškomis prekėmis, teiravosi ir antradienį vykusios interpeliacijos ministrui metu. D. Kreivys į užduotus valstiečio klausimus detaliai neatsakė – pažymėjo, kad įmonėje nedirba.

„Ministras niekaip nepaaiškina Seimo nariams, kodėl prekybos tinklas, kurio akcininku jis yra pats ir jo mama, prekiauja rusiškomis prekėmis, kai kitiems verslams yra keliami aukšti moralės reikalavimai ir reikalaujama neprekiauti rusiškomis prekėmis. (...) Tai klausėme ministro, kaip jis galėtų paaiškinti tokį dalyką, ir jis pasakė, kad nėra susijęs, nes „Moki-veži“ jis pats nedirba“, – Eltai situaciją komentavo parlamentarė.

Valstietė teigia, kad apie galimą prekybą rusiškomis prekėmis įmonėje „Moki-veži“ ji sužinojo iš į ten vykusių apsipirkti asmenų, kurie, anot jos, atsiuntė nuotrauką su įrodymais.

„Prieš porą dienų žmogus važiavo apsipirkti, ruošėsi šildymo sezonui ir pamatė, kad granulės, kurios buvo įsigytos balandžio mėnesį ir greičiausiai labai maža kaina, yra gana brangiai pardavinėjamos ir pargabentos iš Rusijos“, – komentavo politikė kartu pridurdama, kad tai ne pirmas kartas, kai su ministru siejama įmonė „Moki-veži“ prekiauja rusiškomis prekėmis.

„Jau buvo pastabos ministrui išsakytos dėl guminių batų importo iš Rusijos. Manau, jei prasieitume per visą prekių asortimentą, ten ir daugiau surastume įvairių dalykų“, – tęsė ji.

L. Girskienė pabrėžia, kad jau antradienį valstiečiai ketina susirinkti ir dėl susiklosčiusios situacijos parengti klausimus ministrui.

„Šiandien esame sutarę, kad frakcija rinksis ir galvosime, kaip elgtis toliau. (...) Greičiausiai vėl sudarinėsime klausimų sąrašą ir tikriausiai paklausimas bus arba ministrei pirmininkei, arba tiesiogiai ministrui“, – nurodė Seimo narė.

Įmonė „Moki-veži“ kol kas aptariamos situacijos nepakomentavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.