Šia kryptimi iš Vilniaus jau greitai nebeskrisite – uždaromas vienas JK oro uostas

Donkasterio Šefildo oro uostas (Jungtinė Karalystė) bus uždarytas nuo spalio 31 d., nes tapo finansiškai neperspektyvus. Tai palies ir Lietuvą – iki šiol iš Vilniaus į šį oro uostą skrydžiai vykdavo du kartus per savaitę.

Donkasterio Šefildo oro uostas (Jungtinė Karalystė) bus uždarytas nuo spalio 31 d.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Donkasterio Šefildo oro uostas (Jungtinė Karalystė) bus uždarytas nuo spalio 31 d.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-28 10:15

Pietų Jorkšyro politiniai lyderiai net pasiūlė valstybės lėšomis subsidijuoti oro uosto veiklą iki 2023 m., kol bus pritrauktos naujos investicijos.

Tačiau buvo pranešta, kad oro uostas visgi bus uždarytas spalio pabaigoje, nes, kaip teigė oro uostą valdanti „Peel Group“, nuo 2019 m. skrydžių sumažėjo beveik perpus, rašo theguardian.com.

Iš Donkasterio oro uosto, kuriuo naudojasi TUI ir „Wizz Air“, skraidinama į Kanarų ir Balearų salas, Graikiją, Turkiją, Lenkiją ir Baltijos šalis.

Maršrutu Vilnius-Donkasteris „Wizz Air“ skrydžiai vyksta du kartus per savaitę, pirmadieniais ir penktadieniais.

Pietų Jorkšyro meras Oliveris Coppardas tokiu sprendimu buvo nepatenkintas, mat dėl to daug žmonių neteks darbo. Anot mero, Donkasterio Šefildo oro uostas jau daugelį metų gaudavo lėšų iš valstybės, tačiau šįkart paramos atsisakė, taip pat nesutiko susitikti su potencialiais investuotojais.

„Peel Group“ atstovai patvirtino, kad rugsėjo pradžioje gavo mero laišką, kuriame teigta, jog atsirado oro uostą norinti pirkti grupė, tačiau daugiau informacijos apie šį potencialų pirkėją ir jo siūlymus nesulaukta.

„Peel Group“ paaiškino ir kodėl atsisakė siūlymo valstybės lėšomis padengti veiklos nuostolius iki 2023 m. spalio pabaigos, kol bus rastas naujas savininkas. Anot įmonės, nereikėtų leisti lėšų „negyvybingam ir nuostolingam verslui“.

Šiame oro uoste dirba apie 800 darbuotojų. Nukentėjusiems darbuotojams Mančesterio oro uostų grupė jau pasiūlė pasikalbėti dėl darbo.

Šefildo oro uostas buvo atidarytas 2005 m., tačiau niekada nepritraukė tiek keleivių, kad taptų pelningas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?