Paskelbtas šokiruojantis Rusijos ministerijos pasiūlymas dėl lėktuvų remonto – taip dar reikia sugalvoti

Pramonės ir prekybos ministerija pareiškė, kad regioninei aviacijai turėtų būti sukurta iš esmės nauja šiuolaikinių tipų vietinių regioninių orlaivių tinkamumo skraidyti palaikymo sistema. Ji mano, kad pilotai turi būti ir pilotai, ir technikai.

Pilotai.<br>Kristopher Allison/Unsplash nuotr.
Pilotai.<br>Kristopher Allison/Unsplash nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2022, 7:40 PM

Pramonės ir prekybos viceministras Olegas Bocharovas sakė: „Kartu su Susisiekimo ministerija privalome rengti ir sertifikuoti pilotus kaip universalius specialistus: jie turi būti ir pilotai, ir orlaivių technikai. O įranga turėtų numatytą galimybę atlikti lauko remontą.“

Pramonės ir prekybos ministerija, anot viceministro, pradėjo eilę darbų, leidžiančių patobulinti eksploatuojamą orlaivį ir realiai paruošti operatorių – konstruktorių. Dėl to, priklausomai nuo aviacijos darbo pobūdžio, aviakompanijos kartu su savo pilotais galėjo greitai modernizuoti skrydžiui skirtą orlaivį, transformuojant jį į krovinio, krovinio-keleivinio, keleivinio konfigūraciją ir atitinkamai jį aptarnauti.

„Tiesą sakant, naujame lygmenyje žengiame į tą pačią seną gerą sovietinę sistemą, kai SSRS buvo eksploatuojama daugiau nei 4,5 tūkst. lėktuvų“, – pabrėžė pareigūnas.

Kaip ir kokiomis sąlygomis Pramonės ir prekybos ministerijoje bus vykdomi „naujojo modelio“ pilotų mokymai, nepranešama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.