„Tesla“ stabdo savo gamyklos planus Vokietijoje – Europoje prasideda verslo krizė, kompanijos bėga į JAV

Europos bendrovės, įskaitant plieno ir chemijos gamintojas, perkelia savo veiklą į JAV, siekdamos šiek tiek palengvinti energijos kainų šuolį regione Rusijai pradėjus karą prieš Ukrainą, trečiadienį pranešė laikraštis „The Wall Street Journal“.

„Tesla“ sustabdo savo gamyklos planus Vokietijoje.<br>www.unsplash.com nuotr.
„Tesla“ sustabdo savo gamyklos planus Vokietijoje.<br>www.unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2022, 3:41 PM

Europa šiais metais išgyveno staigius energijos kainų svyravimus ir tiekimo grandinės problemas, kurios kelia grėsmę nuosmukiu regiono ekonomikai.

Tuo tarpu JAV yra patrauklios Europos įmonėms, nes energijos kainos yra stabilesnės, o vyriausybė pasirašė įstatymą, skirtą milijardams dolerių atsinaujinančios energijos projektams ir produktams remti, taip pat finansuoti JAV puslaidininkių pramonei.

Liuksemburge įsikūrusi plieno gamintoja „ArcelorMittal“ pranešė, kad sumažins gamybą dviejose Vokietijos gamyklose, kai Teksaso gamykloje bus geresnė padėtis nei tikėtasi, rašo „Journal“.

Teksaso gamykla gamina karštai briketuotą geležį, naudojamą plieno gamyboje. Amsterdame įsikūrusi chemijos įmonė OCI pranešė, kad šį mėnesį išplės amoniako gamyklą Teksase.

„Volkswagen“ ir Danijos įmonė „Pandora“ paskelbė apie plėtrą JAV anksčiau šiais metais, o žurnalas praėjusią savaitę pranešė, kad „Tesla“ sustabdo savo planus gaminti baterijų elementus Vokietijoje, nes svarsto galimybę gauti mokesčių kreditus pagal J.Bideno administracijos infliacijos mažinimo įstatymą.

Rusijai sumažinus dujų srautus į Europą, Europos etalonas, olandų TTF dujų ateities sandoriai, 2022 m. išaugo daugiau nei 400 proc.

Rugpjūčio mėnesį žaliavos kaina pasiekė aukščiausią lygį, kuris yra virš 346 eurų (353 USD) už megavatvalandę.

Nuo to laiko kainos sumažėjo ir dabar vėl pakilo 220 proc., o trečiadienį pirmojo mėnesio sutartis sudaryta apie 204 eurus už MWh.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.