A. Armonaitės žinia investuotojams: po krizės būsime stipresni ir labiau atsparūs

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė keliems šimtams JAV prekybos rūmų užsienio investuotojų teigė esanti tikra, jog po pastarųjų metų įvykių „būsime stipresni ir labiau atsparūs“.

A.Armonaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Armonaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2022, 11:08 AM

„Nors praėję dveji metai buvo iššūkių metai, negaliu pažadėti, kad ateinantys 2023 metais bus lengvesni, tačiau kuo esu absoliučiai tikra, kad po šitos beprotybės, kuri šiuo metu vyksta Europoje, mes būsime stipresni, labiau atsparūs ir daugeliu atveju pranašesni“, – ketvirtadienį vietos ir užsienio investuotojams forume sakė A.Armonaitė.

Ji taip pat kalbėjo, jog Lietuvos valdžia turi planą, kaip verslui išgyventi šią žiemą ir jį planuoja pristatyti penktadienį. Anot ministrės, bus orientuojamasi į pagalbą verslui transformuojantis į labiau skaitmenizuotą, inovatyvų ir „žalią“.

„Svarbiausias dalykas mums, Vyriausybei, dabar yra padėti Lietuvoje dirbančiam verslui išgyventi šią žiemą. Penktadienį bus konkretūs pranešimai, ką ir kaip ruošiamės daryti“, – sakė ministrė.

„Kitas labai svarbus dalykas, turime toliau tęsti inovacijų, skaitmenizacijos ir žaliąsias reformas, todėl esame pasiruošę padėti visiems, ypač tiems, kurie nori tapti labiau „skaitmenizuotais ir žaliais“, – pridūrė ji.

Tiesioginių užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ duomenimis, vertinant 2017–2021 metų tiesioginių užsienio investicijų projektus, pagal Lietuvoje sukuriamų darbo vietų skaičių lyderiauja JAV, Vokietija ir Jungtinė Karalystė.

Pagal investicinių projektų skaičių pirmauja JAV, Jungtinė Karalystė, Vokietija, o pagal investicijas į ilgalaikį turtą – Vokietija, JAV, Švedija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.