Iš Ukrainos į Lietuvą: fabrikui Klaipėdoje vadovaus buvęs gamyklos Charkive vadovas

Nuo spalio 1 d. „Philip Morris Lietuva“, valdančiai tabako gaminių fabriką Klaipėdoje, vadovauti paskirtas Leventas Garipas, prieš tai ėjęs vadovo pareigas „Philip Morris International“ fabrike Charkive, Ukrainoje.

L.Garipas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
L.Garipas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
L.Garipas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
L.Garipas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
L.Garipas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
L.Garipas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 6, 2022, 10:02 AM

Klaipėdos fabrikas, kurio vadovavimą perima L.Garipas, pagal gamybos pajėgumus ir pagaminamus kiekius yra antras įmonės fabrikas Europos Sąjungoje ir ketvirtas pasaulyje. Jo veiklą užtikrina daugiau nei 550 žmonių komanda.

„Per beveik trisdešimt metų fabrikas Klaipėdoje tapo itin svarbia, technologiškai pažangia įmonės dalimi. Tad mano tikslas bus toliau užtikrinti nuolatines investicijas į čia dirbančius žmones, įmonės kultūrą bei modernias technologijas“, – sako L.Garipas.

Naujasis vadovas savo karjerą bendrovėje pradėjo 2014 m. Turkijoje, kur ėjo įvairias vadovaujančias pareigas gamybos padaliniuose, o pastaruoju metu vadovavo bendrovės fabrikui Ukrainoje, Charkivo mieste. Prasidėjus karui gamyba Ukrainoje buvo sustabdyta. Prieš prisijungdamas prie bendrovės, L.Garipas dirbo „Procter&Gamble“ bei „Kimberly-Clark“ organizacijose.

Iki šiol fabrikui Klaipėdoje vadovavęs Bruno Romeu tęsia karjerą kokybės operacijų vadovo pareigose bendrovės mastu.

Bendrovė buvo pirmasis užsienio investuotojas naujai atkurtoje nepriklausomoje Lietuvoje. Per beveik 30 metų į veiklą Lietuvoje bendrovė investavo daugiau nei 350 mln. eurų. Čia veikia dvi jos įmonės – „Philip Morris Lietuva“ ir „Philip Morris Baltic“. Bendrai jose dirba daugiau nei 670 žmonių.

2019 m. bendrovės fabrikas Klaipėdoje tapo pirmuoju sertifikuotu anglies dvideginiui neutraliu bendrovės fabriku.

Taip pat bendrovės įmonės Lietuvoje yra įvertintos tarptautiniu „Equal-Salary“ sertifikatu, kuris patvirtina, kad jį turinčios organizacijos užtikrina abiejų lyčių darbuotojams už vienodą darbą mokamą vienodą atlygį. Be to, bendrovės aštuntus metus iš eilės pelno nepriklausomo Nyderlandų instituto „Top Employers Institute“ geriausio darbdavio sertifikatą.

Nuo 1993-ųjų Lietuvoje veikianti bendrovė yra ir viena didžiausių šalies mokesčių mokėtojų. Per pastarąjį dešimtmetį jos įmonės į Lietuvos valstybės biudžetą sumokėjo daugiau kaip 2 mlrd. eurų įvairių mokesčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.