TVF ragina pasaulio pinigų politikos formuotojus veikti, kad būtų išvengta recesijos

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovė Kristalina Georgieva ketvirtadienį paragino pasaulio pinigų politikos formuotojus veikti, šiuo metu stebint vis didėjančią recesijos riziką.

Eurai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Eurai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2022, 5:35 PM

Kalbėdama prieš kitą savaitę vyksiantį metinį TVF susitikimą, K.Georgieva teigė, kad esama būtinybės „stabilizuoti pasaulinę ekonomiką ir tai padaryti sprendžiant pačias skubiausias problemas“, įskaitant milžinišką infliaciją. Fondo vadovės teigimu, pinigų politikos formuotojai turi veikti kartu, kad „neleistų, jog šis padidėjusio trapumo laikotarpis taptų nauja pavojinga realybe“.

K.Georgieva pridūrė, kad šis procesas bus sudėtingas, o jei centriniai bankai griebsis pernelyg agresyvių priemonių, tai gali sukelti „ilgą“ ekonomikos nuosmukį.

Kitą savaitę Vašingtone numatomame pirmajame nuo 2019 m. gyvame metiniame TVF ir Pasaulio banko (PB) susitikime dalyvaus finansų ministrai ir centrinių bankų valdytojai iš daugiau kaip 180 šalių.

K.Georgieva taip pat nurodė, kad jos vadovaujama institucija planuoja dar labiau sumažinti pasaulio ekonomikos augimo 2023 m. prognozę. TVF liepą paskelbė, kad mažina augimo šiais metais prognozę iki 3,2 proc. o kitais metais – iki 2,9 proc. Atnaujintos prognozės turėtų būti paskelbtos prieš kitos savaitės susitikimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.