Ekonomistai: JK ekonomika netrukus panirs į recesiją ir iš jos išbris tik 2023 m. viduryje

Jungtinės Karalystės (JK) ekonomika nuo spalio kiekvieną ketvirtį trauksis po 0,2 proc. ir tai tęsis iki 2023 m. birželio, perspėja ekonominių tyrimų įmonės „EY Item Club“ ekonomistai.

JK ekonomika nuo spalio kiekvieną ketvirtį trauksis po 0,2 proc. ir tai tęsis iki 2023 m. birželio.<br>V.Valentinavičiaus nuotr.
JK ekonomika nuo spalio kiekvieną ketvirtį trauksis po 0,2 proc. ir tai tęsis iki 2023 m. birželio.<br>V.Valentinavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 17, 2022, 11:36 AM

Anot jų, dėl to 2023 m. bendrasis vidaus produktas (BVP) susitrauks 0,3 proc. „EY Item Club“ anksčiau prognozavo, kad kitąmet ekonomika išaugs 1 proc. Ekonomistai nurodė, kad recesijos iki 2023 m. vidurio tikimybę pakurstė aukštos energijos kainos, kylanti infliacija, didėjančios palūkanų normos ir pasaulinės ekonomikos silpnumas.

Ekonomikai techninė recesija konstatuojama po dviejų iš eilės susitraukimo ketvirčių.

Nepaisant to, „EY Item Club“ ekonomistų teigimu, ekonomikos nuosmukio prognozė galėjo būti dar blogesnė, tačiau tam kelią užkirto vyriausybės įvestos sąskaitų už energiją lubos, tad būsima recesija esą neperspjaus ankstesnių.

Ekonomistai pridūrė, kad antroje 2023 m. pusėje BVP turėtų grįžti į augimo trajektoriją. Tačiau jie perspėjo, kad esama rizikos, jog ekonomika gali sulaukti dar daugiau smūgių, galinčių pakenkti augimui.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.