ECB neketina sustoti – palūkanos kils ir toliau

Praėjus kelioms dienoms po pastarojo palūkanų normų padidinimo, Europos Centrinio banko (ECB) vadovė Christine Lagarde sako, kad jos vadovaujama institucija palūkanas kels ir toliau.

Infliacija euro zonoje spalį buvo 10,7 proc. didesnė, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų mėnesiu.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Infliacija euro zonoje spalį buvo 10,7 proc. didesnė, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų mėnesiu.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 1, 2022, 12:00 PM, atnaujinta Nov 1, 2022, 12:02 PM

Kaip rašo naujienų agentūra dpa, tai Ch.Lagarde pareiškė portalui delfi.lv.

Pasak ECB vadovės, bankas vis dar siekia 2 proc. infliacijos tikslo. „Tikslas yra aiškus ir jo dar nepasiekėme. Ateityje palūkanos kils ir toliau“, – Ch.Lagarde teigė interviu, kuriuo antradienį buvo pasidalinta ECB interneto svetainėje.

Infliacija euro zonoje spalį buvo 10,7 proc. didesnė, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų mėnesiu. Siekdamas pažaboti vartotojų kainų augimą, ECB praėjusią savaitę dar kartą kilstelėjo palūkanų normas.

Pakėlus palūkanas, pabrangsta paskolos, o tai sulėtina paklausą ir padeda sumažinti didelę infliaciją.

„Kuo ilgiau infliacija laikysis tokiame aukštame lygyje, tuo didesnė bus jos išplitimo visoje ekonomikoje rizika“, – tvirtino Ch.Lagarde.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.