Dėl prenumeruojamų leidinių pristatymo sutarta, liko suderinti tarifus

Prenumeruojamų periodinių leidinių pristatymo principai su leidėjais ir kitais šio verslo atstovais jau suderinti, lieka tik apsispręsti dėl tarifų, sako kultūros ministras Simonas Kairys.

Prenumeruojamų periodinių leidinių pristatymo principai su leidėjais ir kitais šio verslo atstovais jau suderinti.<br>V.Skaraičio nuotr.
Prenumeruojamų periodinių leidinių pristatymo principai su leidėjais ir kitais šio verslo atstovais jau suderinti.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-03 15:24

„Iš esmės kaip ir susitarta, lieka dėl paties tarifo“, – ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą teigė S. Kairys.

Premjerės Ingridos Šimonytės teigimu, pasiekus susitarimą su verslu, biudžete būtų ieškoma lėšų prenumeratos pristatymo rėmimui.

„Jeigu sutarimą pasieksime, tai galėsime patvirtinti ir tam numatyti lėšas, nes, aišku, kad lėšų dotavimui reikės, bet čia klausimas, kokio masto ta dotacija ir gali būti, ir turi būti, kad pati schema būtų logiška ir neprisiimtų jau už verslą tos kaštų dalies, kuri yra natūrali verslo kaštų dalis“, – Seime sakė I. Šimonytė, atsakydama į demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ nario Algirdo Butkevičiaus klausimą dėl Lietuvos pašto teikiamų laikraščių ir žurnalų platinimo paslaugų.

Pasak S. Kairio, dėl prenumeratos pristatymo bus einama ne patogumo, bet prieinamumo didinimo kryptimi: „Kitaip tariant, kalbėti labiau apie miestelius, kaimus, o ne didmiesčius.“

„Aišku, matyt, kad iki galo visiems viskas netiks, bet (...) kol irgi yra nereformuotas Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas, kol šita visa vieta nesulaukė pokyčių, apie kažkokius efektyvesnius sprendimus, kurie, pavyzdžiui, galėtų būti nukreipti ne į Lietuvos paštą, o tiesiai į platintojus ir panašiai...“, – kalbėjo kultūros ministras.

Susisiekimo ministras Marius Skuodis yra sakęs, kad kaimo vietovėse prenumeratos pristatymą valstybė remia, o miestuose dėl konkurencijos to daryti šiuo metu negali.

Lietuvos paštas antrus metus iš eilės kelia leidinių prenumeratos pristatymo kainas miestuose. Pernai jos augo dukart, o nuo kitų metų – dar 2–3 kartus, priklausomai nuo svorio. Leidėjai tai vadina šantažu ir sako, kad pristatymas taps brangesnis nei leidinys.

Populiariausių 50 gramų leidinių pristatymas nuo 2023 metų sausio brangsta nuo 0,2 iki 0,65 euro, o 200 gramų – nuo 0,73 iki 1,18 euro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų