Šiaulių bankas rado būdų kompensuoti netektas operacijų su Rusija ir Baltarusija pajamas

Nuo rugsėjo mokėjimų su Rusija ir Baltarusija nebeaptarnaujantis Šiaulių bankas teigia praradęs pajamų, tačiau jos kompensuojamos didinant operacijų įkainius su Turkijos, Kazachtano ar kitų didesnės rizikos šalių subjektais, teigia banko atstovas.

Šiaulių bankas<br>T.Bauro nuotr.
Šiaulių bankas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2022, 5:59 PM

„Žinoma, tai neigiamai paveikė mūsų pajamas, tačiau mes papildomai apmokestinome operacijas, susijusias su labiau rizikingomis šalimis, kuriose dirbame – tokiose, kaip Turkija ar Kazachstanas ir panašiai. Šie mokesčiai tam tikrame lygyje kompensuoja praradimus“, – internetiniame susitikime su investuotojais ketvirtadienį sakė Šiaulių banko administracijos vadovas Vytautas Sinius.

Jis neįvardijo, kokių praradimų bankas patyrė, tačiau sakė, kad jie nebuvo dideli: „Sakyčiau, kad tai situacija, kai iš pajamų perspektyvos mes pernelyg nenukentėjome“.

V. Sinius patvirtino, kad bankas ir toliau neaptarnaus mokėjimų, susijusių su Rusija ar Baltarusija. Bankas skelbė, kad išimtis taikytų tik tuo atveju, kai mokėjimai atliekami humanitariniais tikslais ar valstybės funkcijoms užtikrinti.

„Mes ir toliau laikomės šios pozicijos ir nevykdome šių mokėjimų“, – ketvirtadienį sakė V. Sinius.

Šiaulių banko finansų tarnybos vadovas Donatas Savickas teigė, jog per devynis šių metų mėnesius banko pajamos iš mokėjimo operacijų augo.

„Nepaisant apribojimų, susijusių su Rusijos ir Baltarusijos mokėjimais, mūsų pajamos, susijusios su transakcijomis, auga“, – internetiniame seminare ketvirtadienį sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.