„Baltpool“: biokuro kainos Lietuvoje mažėja septynias savaites iš eilės

Trumpalaikių biokuro sandorių (ang. SPOT) kainos Lietuvoje mažėja jau septynias savaites iš eilės – nuo rugsėjo viduryje užfiksuoto kainų piko, biokuro kaina sumažėjo beveik penktadaliu, teigiama tarptautinės biokuro biržos „Baltpool“ pranešime žiniasklaidai.

Biokuro kaina sumažėjo beveik penktadaliu.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Biokuro kaina sumažėjo beveik penktadaliu.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 4, 2022, 10:30 AM

Biokuro biržos ekspertų vertinimu, biokuras pinga dėl šiltų orų nulemto nedidelio biokuro suvartojimo ir kainos stabilizavimosi rinkoje nuslūgus emocijoms.

„Lapkričio 3 d. „Baltpool“ biokuro prekybos aukcione vidutinė trumpalaikių biokuro sandorių kaina Lietuvoje siekė 39,73 Eur/MWh. Didžiausia biokuro kaina, palyginus Baltijos šalis, buvo užfiksuota Latvijoje (43,02 Eur/MWh), tačiau šioje šalyje biokuras pinga keturias savaites iš eilės“, – rašoma pranešime.

Spalio mėnesio duomenimis, Lietuvos miestai yra įsigiję pakankamą biokuro kiekį, lyginant su pernai metų poreikiu. Sudarytų biokuro sandorių kiekis pirmam 2023 m. ketvirčiui siekia 27 proc. poreikio. Didesnė biokuro dalis palyginamuoju laikotarpiu buvo įsigyta tik 2019 ir 2020 m., kai dėl žemų kainų rinkos dalyviai drąsiau pirko biokurą vasarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.