Pokyčiai pasaulio turtingųjų gretose: akcijų pardavimai, prarastas titulas, perėjimas pas konkurentus

Elonas Muskas toliau pardavinėja savo įkurtos automobilių gamybos kompanijos „Tesla“ akcijas. 51 metų verslininkas už dar vieną jų paketą gavo 3,95 mlrd. dolerių (maždaug tiek pat eurų). Balandį ir rugpjūtį pardavęs dalį akcijų jis gavo 15,4 mlrd. eurų. Šių lėšų verslininkui reikia sumokėti už įsigytą socialinį tinklą „Twitter“: sandoris jam kainavo 44 mlrd. dolerių, iš jų asmeniškai pats E.Muskas turėjo suploti 22,4 mlrd. dolerių.

Pokyčiai pasaulio turtingųjų gretose.<br>Lrytas.lt koliažas.
Pokyčiai pasaulio turtingųjų gretose.<br>Lrytas.lt koliažas.
E.Muskas.<br>LR archyvo nuotr.
E.Muskas.<br>LR archyvo nuotr.
B.Guldenas.<br>LR archyvo nuotr.
B.Guldenas.<br>LR archyvo nuotr.
Jackas Ma.<br>LR archyvo nuotr.
Jackas Ma.<br>LR archyvo nuotr.
C.Zhao.<br>LR archyvo nuotr.
C.Zhao.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 10, 2022, 4:10 PM

Bjornas Guldenas (57 m.) nuo sausio bus nebe „Puma“ kompanijos, bet aršiausios jos konkurentės „Adidas“ vadovas. Dėl norvego perėjimo vyko įnirtingos derybos, nes įprastai tokiais atvejais aukštą postą paliekančiam asmeniui nustatomas laikotarpis, per kurį jis negali įsidarbinti kitur. Nors „Puma“ ir „Adidas“ būstinės Vokietijoje nutolusios vos per kelis kilometrus, kompanijos daugelį metų viena kitą kaltina idėjų vagystėmis.

Jackas Ma jau nebėra turtingiausias Kinijos verslininkas, nors šis titulas jam priklausė ne vienus metus. Pekino rūstybę užsitraukusio kompanijos „Alibaba“ įkūrėjo (58 m.) turto vertė siekia 25,7 milijardo dolerių ir tarp kinų milijardierių jis tėra devintas. Pirmauja 67-erių Zhong Shanshanas (65 mlrd. dolerių), valdantis gėrimų gamybos ir farmacijos kompanijas.

Changpeng Zhao (45 m.), valdantis didžiausią pasaulyje kriptovaliutų biržą „Binance“, paskelbė, kad jo bendrovė perims konkurentę FTX, kuri tarp šių biržų yra trečioje vietoje. Anot verslininko, tokios pagalbos paprašė pati FTX, tad jau pasirašytas ketinimų protokolas. Pati „Binance“ šįmet Europoje pateko į skandalą paaiškėjus, kad jos paslaugomis naudojosi pajamų slėpėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.