Seimas linkęs leisti vaisių ar uogų vyną pilstyti į didesnę nei 3,5 litro tarą

Seime prie finišo artėja grupės Seimo narių siūlymas leisti kai kuriuo stipresniu nei 6 laipsnių alkoholiu prekiauti didesnėje – iki 3,5 litro taroje.

Seime prie finišo artėja grupės Seimo narių siūlymas leisti kai kuriuo stipresniu nei 6 laipsnių alkoholiu prekiauti didesnėje – iki 3,5 litro taroje.<br>V.Balkūno nuotr.
Seime prie finišo artėja grupės Seimo narių siūlymas leisti kai kuriuo stipresniu nei 6 laipsnių alkoholiu prekiauti didesnėje – iki 3,5 litro taroje.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2022, 2:18 PM

Už tokias Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas antradienį po svarstymo balsavo 86 Seimo nariai, prieš ir susilaikė po 14.

Lietuvišką natūralios fermentacijos vaisių ar uogų vyną ar jo gėrimus nuo kitų metų sausio būtų galima pilstyti į didesnę ne tik plastiko, bet ir sudėtinę arba kombinuotą (vadinamąją bag-in-box, kai maišelis su kraneliu yra dėžėje) pakuotes.

Dabar Lietuvoje draudžiama alų, fermentuotus alkoholinius kokteilius, stipresnius nei 6 laipsniai, išpilstyti į didesnę negu 0,2 litro plastiko tarą, o išimtys taikomos tik stiklinei, keraminei, medinei ar metalinei pakuotei. Silpnesnis (iki 6 laipsnių) alus ar fermentuoti gėrimai negali būti išpilstyti į didesnę negu vieno litro tarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.